• 瀏覽: 50,028
  • 回覆: 56
  • 追帖: 1
我住夾屋 (同居屋差不多的怪屋)
正在用100M HKBN, 98一個月,3月31到期,已交Cut Form,
但最新Plan都係98,1000M還要付$191

想問如轉台有咩好選擇?等到近到期日HKBN會有更好offer俾?謝謝

熱賣及精選
試吓hgc啦!

中移用緊78 一千mb

$198・1月尾到期,半年前巳打呢無減反加$210,香×ー星期打幾次'好煩又有次夜晩講野好似收數唔史年年煩'9月中魚有短訊$58(1000M)+家居電話$28,巳轉用中魚。11月尾已交Cut Form,,12月發短訊續約留底價$139

引用:
原帖由 有心法師 於 2021-1-12 07:42 PM 發表

中移用緊78 一千mb
有考慮過中移呀,見有人可以58添手機客,但我在佢個網入我屋苑後只有118個offer咋,不是特選屋苑

引用:
原帖由 timlee673 於 2021-1-12 01:53 PM 發表

試吓hgc啦!
之前見有其他post話HGC要係有光纖既先好。
我去個網apply,好似得100M選,咁係咪不是光孅?價係好平呀,只要68
100M用不用得過?

引用:
原帖由 moarfish 於 2021-1-13 12:17 PM 發表

我去個網apply,好似得100M選,咁係咪不是光孅?價係好平呀,只要68
100M用不用得過?
我都係香港寬頻轉hgc!咁當然一定係要光纖入屋啦!我暫時用咗10幾日都唔覺有問題!

引用:
原帖由 moarfish 於 2021-1-13 12:16 PM 發表

有考慮過中移呀,見有人可以58添手機客,但我在佢個網入我屋苑後只有118個offer咋,不是特選屋苑
中移自己無網,同兩間合作,一間係HKXN,一間係I-CABLX。一般黎講,收$68-78 果D係用 I-CABLX 網,貴D係用HKXN 網。

如果有得揀,我就揀用HKXX 網。不過,唔係一定有得揀,佢都係睇屋苑鋪左咩網係比。

即使$118 都平過HKXN 而家比你個價。建議你等到最後一個月睇HKXX 比乜價你先決定。

引用:
原帖由 tommythumb 於 2021-1-13 01:58 PM 發表

中移自己無網,同兩間合作,一間係HKXN,一間係I-CABLX。一般黎講,收$68-78 果D係用 I-CABLX 網,貴D係用HKXN 網。

如果有得揀,我就揀用HKXX 網。不過,唔係一定有得揀,佢都係睇屋苑鋪左咩網係比。

即使$118 都平過HKXN 而家比你個價。建議你等到最後一個月睇HKXX 比乜價你先決定。
明白晒,謝謝你的資料

引用:
原帖由 moarfish 於 2021-1-13 12:17 PM 發表

100M用不用得過?
hgc 100M就唔好呀,n年前用過,真係成日斷線。最近轉左返hgc 1000m, 都好穩定。
(應該100m果面,hgc啲device有問題,見不少人話有問題,但1000m,就用另一組野,呢組野好似冇乜人話有問題。)

引用:
原帖由 moarfish 於 2021-1-12 12:34 PM 發表

我住夾屋 (同居屋差不多的怪屋)
正在用100M HKBN, 98一個月,3月31到期,已交Cut Form,
但最新Plan都係98,1000M還要付$191

想問如轉台有咩好選擇?等到近到期日HKBN會有更好offer俾?謝謝
HKBN 100M今日到期, 轉咗中移動1000M 118一個月
HKBN起app見過最平嘅價係93一個月, 最神奇今日再上app睇, 個價變咗108一個月

引用:

100M用不用得過?
100不是光纖

引用:
原帖由 p靈 於 2021-1-14 10:48 PM 發表

HKBN 100M今日到期, 轉咗中移動1000M 118一個月
HKBN起app見過最平嘅價係93一個月, 最神奇今日再上app睇, 個價變咗108一個月
你情況同我一樣喎,也就是到最後一日HKBN都不會平得幾多吧?
那都是有定準備轉台好了。
之前中移有得入Code減10元呀,應是118-10=108吧?但現在冇左個offer了。變左送電話,我都唔需要。
希望農曆新年有新promotion吧。

我用緊居屋Cat 5-E 100M五月到期, 舊年11月就打嚟叫續約, 開價$155唔續, 上網睇自助續約, 要$133 , 今日再睇要$139 , Send cut-form。
我本身用開第一年$78 X 12,第二年$118 X 12

HKBN差不多日日打電嚟,
續約19X, 又話平唔到,
如佢冇150蚊左右轉中移動.

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]