• 瀏覽: 3,438
  • 回覆: 27
抄到5999幾
等3050 或落番4千左右先買

熱賣及精選
引用:
原帖由 sengokuchi 於 2021-1-10 12:39 PM 發表

抄到5999幾
自由市場無人拿支槍迫你買的。一個字咁簡單唔急等吓先。

好彩我冇等落去 原本12月頭d卡都炒炒地 想繼續等降價 但諗諗下就黎新年又有少少急用 索性買左先 點知十幾日後開始炒炒炒
我估有排都未降價 除非bc爆煲唔係有排等

引用:
原帖由 sengokuchi 於 2021-1-10 12:39 PM 發表

抄到5999幾
出嗰幾日係三千五左右

引用:
原帖由 c.to 於 2021-1-10 05:34 PM 發表

出嗰幾日係三千五左右
早買早享受遲買平幾舊,絕對不適用全新發行的顯卡。

顯卡同cpu都加左幾次價啦喎

回覆 引用 TOP

引用:

抄到5999幾
呢樣嘢你要多謝曠工

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 奶少 於 2021-1-10 04:40 PM 發表

好彩我冇等落去 原本12月頭d卡都炒炒地 想繼續等降價 但諗諗下就黎新年又有少少急用 索性買左先 點知十幾日後開始炒炒炒
我估有排都未降價 除非bc爆煲唔係有排等
我等比特幣股災之後大量 平價顯卡賣出

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungmanman 於 2021-1-11 10:50 AM 發表

早買早享受遲買平幾舊,絕對不適用全新發行的顯卡。
無錯,見勢色唔對,3070一出我就落旺電買左gigabyte gaming OC, 當日只需4780,仲要成棟現貨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungmanman 於 2021-1-10 02:51 PM 發表

香港已經唔係自由巿場好耐

引用:

抄到5999幾
咪好彩囉,就出3060 ultra 12GB

🥜者清,爨者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬每逢佳節倍確診
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。

回覆 引用 TOP

我就唔信有咁多人買,根本是舖頭囤積貨來炒賣

回覆 引用 TOP

炒貴根本係比啲有心玩嘅人買, 執平貨請過主

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungmanman 於 2021-1-10 02:51 PM 發表

自由市場既意思係由市場供求自動調節價格

如果個情況係由有財力hold貨既店舖本身囤貨,吊高來賣,咁樣係其實相反,供求同價格有掛鉤但不成正比

呢個並唔係自由市場既定義

引用:
原帖由 HarrisLpm 於 2021-1-14 07:11 PM 發表

自由市場既意思係由市場供求自動調節價格

如果個情況係由有財力hold貨既店舖本身囤貨,吊高來賣,咁樣係其實相反,供求同價格有掛鉤但不成正比

呢個並唔係自由市場既定義
如生活必須品食米糧油囤積抬價當然有道德上問題,但顯卡和勞力士地通拿一樣,你唔用唔帶,和人家商店賣幾錢又有什麼問題?況且真係揾食的貴價Quadro Card我又唔覺佢有起價。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]