• 瀏覽: 17,173
  • 回覆: 30
  • 追帖: 1

熱賣及精選
引用:
原帖由 AZQwsx 於 2021-1-7 10:27 PM 發表

你個router用緊2.4G定5G呀?

引用:
原帖由 rsmdpan 於 2021-1-7 11:38 PM 發表

你個router用緊2.4G定5G呀?
2.4

我的測試,香港寬頻200M

附件

93A58C53-BFE4-4F95-AB2D-3CA8A61A0FFF.png(274.44 KB)

2021-1-8 07:42 AM

1E96921D-183F-4927-9799-418C500188E2.png(272.23 KB)

2021-1-8 07:42 AM

引用:
原帖由 rsmdpan 於 2021-1-8 07:42 AM 發表

我的測試,香港寬頻200M
好的!唔該曬!今日去問下香港寬頻點解會咁先

引用:
原帖由 AZQwsx 於 2021-1-8 07:48 AM 發表

好的!唔該曬!今日去問下香港寬頻點解會咁先
似乎係你個router問題多啲喎

我都是香港寬頻100M,都是有這問題,請問用什麽router好

引用:
原帖由 wing2288 於 2021-1-8 11:12 AM 發表

我都是香港寬頻100M,都是有這問題,請問用什麽router好
如果係雙頻router就試吓用5G,速度一定比2.4G快好多

引用:
原帖由 rsmdpan 於 2021-1-8 09:17 AM 發表

似乎係你個router問題多啲喎
咁有無咩router好推介,華碩?定係TP-LINK

HKBN 100M正常都有90M比到你
200M,正常就有220M
唔會慢得咁勁
可能你d器材唔支援姐

引用:
原帖由 GILL欣桐 於 2021-1-8 02:21 PM 發表

HKBN 100M正常都有90M比到你
200M,正常就有220M
唔會慢得咁勁
可能你d器材唔支援姐
咁有無好router推介,換咗兩個都好似唔係好掂

如果你有少少錢買過千幾蚊ROUTER
ASXX 個D 牌子
如果你屋企有電腦手機支援WIFI 6既
咁就買AX.....個D ROUTER

引用:
原帖由 carlos388hk 於 2021-1-8 02:49 PM 發表

如果你有少少錢買過千幾蚊ROUTER
ASXX 個D 牌子
如果你屋企有電腦手機支援WIFI 6既
咁就買AX.....個D ROUTER
好的!唔該!

原諒多口一問, ROUTER 記得要買貴少少, 始終長期開
買平個D 隨時一兩年瓜兼速度慢, 棧到時你又買過
買一個貴貴地既, 閒閒地用到四五年, 除番開每年都系幾百

引用:
原帖由 carlos388hk 於 2021-1-8 04:26 PM 發表

原諒多口一問, ROUTER 記得要買貴少少, 始終長期開
買平個D 隨時一兩年瓜兼速度慢, 棧到時你又買過
買一個貴貴地既, 閒閒地用到四五年, 除番開每年都系幾百
收到,麻煩曬

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]