• 瀏覽: 2,862
  • 回覆: 15
1,我有條Ssamsung 970evo 是否裝上近CPU位置 既M.2槽?
2,如果我將來再買多條 Gen4 SSD ,是否裝上另一條M.2就可以用?
希望CHING解答

熱賣及精選
用咩底板又唔講點知

asus x570 f gaming

引用:
原帖由 yotola 於 2021-1-7 09:32 PM 發表

asus x570 f gaming
建議 gen 4 果條插去近 CPU 果條 M2, 直連 CPU 快D

THX CHING

引用:
原帖由 yotola 於 2021-1-7 10:10 PM 發表

THX CHING
只係理論上係快D, 但係當然唔會太大分別

好似只有其中一條槽有跟底板送的散熱片, 如果俾我, 我就會撕走原先塊岸久貼紙, 跟住用底板跟的散熱片

但好似會冇左保養...

引用:
原帖由 yotola 於 2021-1-8 12:09 PM 發表

但好似會冇左保養...
你咁驚咪買啲保固貼紙在底部的型號囉。

有道理有道理 有經驗既CHING真係唔同 
我下次買會留意留意!

引用:
原帖由 yotola 於 2021-1-8 12:09 PM 發表

但好似會冇左保養...
可以唔撕, 照放散熱片上去, 但散熱效能當然會大減

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2021-1-8 01:51 PM 發表

可以唔撕, 照放散熱片上去, 但散熱效能當然會大減
你太急進去撕走保養貼紙唔係個個版友頂得住呀,,,

M2月快就月熱, 暫時技術上冇得搞

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2021-1-8 03:43 PM 發表

M2月快就月熱, 暫時技術上冇得搞
但見網上有發燒友,一樣可以自組水冷幫M.2做埋帶運水散熱,當然錢解決到問題全部不是問題。

引用:
原帖由 leungmanman 於 8-1-2021 17:21 發表

但見網上有發燒友,一樣可以自組水冷幫M.2做埋帶運水散熱,當然錢解決到問題全部不是問題。
咁樣?

https://www.youtube.com/watch?v= ... _channel=GavinRemme

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]