• 瀏覽: 9,960
  • 回覆: 15
用緊HKBN 100MB, 2020年3月到期時無自己續約, 咁HKBN就自動用原有價 ($169包100MB+mytv super+家居電話) 同我續咗兩年, 現在想升到1000MB, 但現有計劃升到1000MB個收費比新登記客貴$100一個月.

咁嘅情況下,去街站問價會唔會平過網上升級?

熱賣及精選
引用:
原帖由 tonyfung820 於 2020-12-26 08:40 AM 發表

用緊HKBN 100MB, 2020年3月到期時無自己續約, 咁HKBN就自動用原有價 ($169包100MB+mytv super+家居電話) 同我續咗兩年, 現在想升到1000MB, 但現有計劃升到1000MB個收費比新登記客貴$100一個月.

咁嘅情況下,去街站問價會唔會平過網上升級?
我本身都係咁 街站做唔到續約的 要打上去
但啲價好西🙂我等佢打黎 價唔岩轉走算

引用:
原帖由 天狼貓 於 2020-12-26 03:30 PM 發表

不過自動續咗兩年, 都係過咗8個月, 無理由取消合約比佢罰錢. 我睇CMHK嘅1000MB都係$58一個月, 現在比緊$169用HKBN 100MB, 就算再比多$58用CMHK都平過HKBN升上去1000MB ($281). 不過問CMHK我住大廈係用ICABLE定HKBN, 佢又唔答我, 吹脹!

引用:
原帖由 tonyfung820 於 2020-12-26 06:25 PM 發表

不過自動續咗兩年, 都係過咗8個月, 無理由取消合約比佢罰錢. 我睇CMHK嘅1000MB都係$58一個月, 現在比緊$169用HKBN 100MB, 就算再比多$58用CMHK都平過HKBN升上去1000MB ($281). 不過問CMHK我住大廈係用ICABLE定HKBN, 佢又唔答我, 吹脹!
平既都係有線唔洗諗

引用:
原帖由 天狼貓 於 2020-12-26 06:33 PM 發表

平既都係有線唔洗諗
其實 CMHT 1000MB 每月都係$58, 因為用緊:

1) $169 - HKBN 100MB + MYTV SUPER + 家居電話;
2) $163 - ICABLE 睇電視

我未問 ICABLE 加埋 1000MB 要幾錢, 其實 HKBN, ICABLE 和 CMHK 呢三間邊間最穩定嘅次序係點呢? 我住公屋!

引用:
原帖由 tonyfung820 於 2020-12-26 07:01 PM 發表

其實 CMHT 1000MB 每月都係$58, 因為用緊:

1) $169 - HKBN 100MB + MYTV SUPER + 家居電話;
2) $163 - ICABLE 睇電視

我未問 ICABLE 加埋 1000MB 要幾錢, 其實 HKBN, ICABLE 和 CMHK 呢三間邊間最穩定嘅次序係點呢? 我住公屋!
個人覺得HKBND最好I-cable 聽我同事講1000M好小斷線,CMHK 好似租人哋線有線和HKBN

引用:
原帖由 天狼貓 於 2020-12-26 03:30 PM 發表

HKBN同PCCW街Sales係可以做升級同續約的,你去搵d少人既地方,唔好去大位就得架拉

引用:
原帖由 tonyfung820 於 2020-12-26 06:25 PM 發表

58行Icable線

引用:
原帖由 家中邊緣的裙 於 2020-12-30 10:23 AM 發表

HKBN同PCCW街Sales係可以做升級同續約的,你去搵d少人既地方,唔好去大位就得架拉
有冇介紹邊度算少人😂度度都多人 又唔知佢地邊度擺

send cut form睇佢比咩價你

轉不到PCCW ??

hkbn 同smartone 係同一個網絡線路
smartone 1000mb 一百頭找到數

引用:
原帖由 熊背熊腰 於 2021-1-4 10:18 PM 發表

hkbn 同smartone 係同一個網絡線路
smartone 1000mb 一百頭找到數
100頭得嗎? st搵我續約要收168..1000m...仲要收重新拉線費4舊....用緊佢地既100m

引用:
原帖由 nut30 於 2021-1-6 03:25 PM 發表

100頭得嗎? st搵我續約要收168..1000m...仲要收重新拉線費4舊....用緊佢地既100m
你而家轉去HKBN就好平了仲用咩SMT

引用:
原帖由 lawrence27 於 2021-1-6 03:31 PM 發表

你而家轉去HKBN就好平了仲用咩SMT
係? 搵街站好定係去鋪問好?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]