• 瀏覽: 2,452
  • 回覆: 11
外置硬碟盒用咩牌子?

熱賣及精選
依D下欄野, 求其買隻啦

ORICO

🥜者清,爨者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬每逢佳節倍確診
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。
引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-12-23 12:23 AM 發表

ORICO
靠害

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
引用:
原帖由 stoneless 於 2020-12-22 10:04 PM 發表

外置硬碟盒用咩牌子?
你可以用芯片種類去選擇,有jms583、VL716。我自己用佳翼VL716芯片都幾好M.2 SATA速度都有1XXmb-2XXmb。
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.131.46245d41yyHUc3&id=578083695108&ns=1&abbucket=11#detail

引用:
原帖由 朱投炳 於 2020-12-23 09:57 AM 發表

靠害
呢個牌子唔好咩?

引用:
原帖由 kevinkywu 於 2020-12-23 11:28 AM 發表

你可以用芯片種類去選擇,有jms583、VL716。我自己用佳翼VL716芯片都幾好M.2 SATA速度都有1XXmb-2XXmb。
https://item.taobao.com/item.htm?spm=a230r.1.14.131.46245d41yyHUc3&id=578083695108&ns=1&abbucket=11#detail
是3.5吋的

引用:
原帖由 stoneless 於 2020-12-23 01:34 PM 發表

是3.5吋的
咁你可以搵吓ASM235CM芯片嘅盒https://detail.tmall.com/item.htm?spm=a230r.1.14.134.6a435d592yynJg&id=606920751489&ns=1&abbucket=11你可以再搵搵有冇啲比佢更優惠

引用:
原帖由 stoneless 於 2020-12-23 01:33 PM 發表

呢個牌子唔好咩?
"唔好"兩個字實在不能描繪到佢既極其差劣既質素
你自己上網搵下, 例如D著名既電腦硬件討論區, 就會知道佢既"名氣"幾响
不止一次見到有人投訴其不快經驗
我自己就賴過佢既"自動睡死"Bug
果隻野我最後買番黎只用過一日, 第二日即刻買過另一牌子, 立即無事

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
咁有咩牌子推介呀 ?

引用:
原帖由 stoneless 於 2020-12-23 10:36 PM 發表

咁有咩牌子推介呀 ?
Anything except him

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
引用:
原帖由 朱投炳 於 2020-12-23 06:01 PM 發表

"唔好"兩個字實在不能描繪到佢既極其差劣既質素
你自己上網搵下, 例如D著名既電腦硬件討論區, 就會知道佢既"名氣"幾响
不止一次見到有人投訴其不快經驗
我自己就賴過佢既"自動睡死"Bug
果隻野我最後買番黎只用過一日, 第二日即刻買過另一牌子, 立即無事
同seagate一樣姐,出貨量大自然死貨多,其實呢啲盒主要係本身粒controller chips有事,一有事神仙難救

🥜者清,爨者迷🗨( ̄Д ̄)y🚬每逢佳節倍確診
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
把手握緊,裡頭什麼也沒有;而鬆開手,你所擁有的是一切。
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]