• 瀏覽: 23,233
  • 回覆: 28
  • 追帖: 2
可唔可以知道自己住果度係 HKBN 定 ICABLE

熱賣及精選
引用:
原帖由 泡龍 於 2020-12-22 07:51 PM 發表

問過CMHK佢哋唔會講的,問屋苑管理處才會知道。

引用:
原帖由 liongdanny 於 2020-12-22 08:43 PM 發表

問過CMHK佢哋唔會講的,問屋苑管理處才會知道。
明白,但中移會唔會兩條線都有係屋苑,睇你用咩 plan 比咩線

引用:
原帖由 泡龍 於 2020-12-22 09:26 PM 發表

明白,但中移會唔會兩條線都有係屋苑,睇你用咩 plan 比咩線
我們的管理處只告訴我中移動係用i-caleb網絡。用電視天線喉穿線。

引用:
原帖由 泡龍 於 2020-12-22 07:51 PM 發表

聽SALES話100蚊內既平PLAN都係用有線~

引用:
原帖由 fb9437920 於 2020-12-23 01:13 PM 發表

咁可以放棄

引用:

我剛剛都有呢個疑問 查完又係78 講到懶好什麼特選地址

$78-九成都係有線!如果俾hkbn你就會蝕錢!

座樓無人用有線係咪應該會好用 D

結果申請左 和記寬頻
99 蚊 1000 mb 送 Router
但唔知點解到而家都收唔到短訊消息或電郵,確認我份合約 ?

引用:
原帖由 fb9437920 於 2020-12-23 01:13 PM 發表

但是我上過去睇有線寬頻網頁睇只是可以選擇200M寬頻,但中移78蚊1000M可用請問是否用有線條線?

引用:
原帖由 泡龍 於 2021-1-1 03:26 PM 發表

座樓無人用有線係咪應該會好用 D
10餘年前用i-cable, 他的寛頻網絡會個多月左加右做一次 maintenance 而由朝9晚5停寛頻, 而沒有地方可查到maintenace time table, 停寛頻後你打上台才會講你知

去年七月一日開始至今,中移動1000m,48蚊一個月簽三年,至今無斷過無重啟過,一個月一杯咖啡錢,抵到爛

引用:
原帖由 討論用戶2 於 2021-2-27 12:32 AM 發表

去年七月一日開始至今,中移動1000m,48蚊一個月簽三年,至今無斷過無重啟過,一個月一杯咖啡錢,抵到爛
請問你有冇用佢家居電話

引用:
原帖由 泡龍 於 2020-12-22 19:51 發表

有部份地區係中移動自己鋪光纖,你自己打電話去問吓!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]