• 瀏覽: 2,507
  • 回覆: 12

開機就彈左呢句,點整返

熱賣及精選
引用:
原帖由 MUGEN- 於 2020-12-19 10:18 PM 發表

開機就彈左呢句,點整返
hdd/ssd瓜左

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-12-19 10:44 PM 發表

hdd/ssd瓜左
師兄,我2個都有,點樣知道邊個瓜左?

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-12-19 10:44 PM 發表

hdd/ssd瓜左
係咪裝windows果張瓜左?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MUGEN- 於 2020-12-19 10:53 PM 發表

師兄,我2個都有,點樣知道邊個瓜左?
裝左WinOS用來boot機果件咯

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-12-19 10:55 PM 發表

裝左WinOS用來boot機果件咯
我windows係裝  係ssd到,甘ssd資料咪無晒?有無得救返?

引用:
原帖由 MUGEN- 於 2020-12-19 10:56 PM 發表

我windows係裝  係ssd到,甘ssd資料咪無晒?有無得救返?
死SSD難救...
如果data非救不可,比data recovery center試下,收費四位數以上,吾一定有救

今年年頭幫fd上"On"字頭嘅data recovery center救SSD data,check機免費,check左一個多星期先有結果,話SSD死哂,冇得救,想賺我fd $(估計起碼7K以上)都吾得

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-12-19 11:12 PM 發表

死SSD難救...
如果data非救不可,比data recovery center試下,收費四位數以上,吾一定有救

今年年頭幫fd上"On"字頭嘅data recovery center救SSD data,check機免費,check左一個多星期先有結果,話SSD死哂,冇得救,想賺我fd $(估計起碼7K以上)都吾得

係咪呢到可以揀用ssd/hdd開機?

引用:
原帖由 MUGEN- 於 2020-12-19 11:16 PM 發表

係咪呢到可以揀用ssd/hdd開機?
click入去,睇下有冇boot options揀

ps: 起得番就最好定期backup 重要 data

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-12-19 11:20 PM 發表

click入去,睇下有冇boot options揀

ps: 起得番就最好定期backup 重要 data

師兄,請問邊個係?🙏🏻

引用:
原帖由 MUGEN- 於 2020-12-20 12:08 AM 發表

師兄,請問邊個係?🙏🏻
見/認到P1 - SSD
試下放佢頭位

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-12-20 12:28 AM 發表

見/認到P1 - SSD
試下放佢頭位
拉上去嗎?我試過禁入去就會彈返果d句子出來(第1張圖)

引用:
原帖由 MUGEN- 於 2020-12-20 12:30 AM 發表

拉上去嗎?我試過禁入去就會彈返果d句子出來(第1張圖)
或者可能SSD剿左個WinOS,但吾知SSD有冇瓜(起碼bios認到)

可以試下repair (見圖)

如果吾得,有spare WinOS pc/nb,就拆隻SSD(或接上USB HDD/SSD adaptor)插去果部pc/nb度,check下見吾見到data,見到最好第一時間copy左d 重要data先

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]