• 瀏覽: 6,668
  • 回覆: 49
  • 追帖: 1
謝謝

熱賣及精選
除非你係必須用相紙打印相片,
否則唔好買墨盒打印機,買大容量供墨打印機,
幾蚊張打印成本和毫零子打印成本差太大了.
自已去youtube 睇開箱文先決定邊款適合自己,
除淨超市禮劵後 八百幾已有貨.
網上話 EPXXX 隻供墨機耐用.

各大牌子都有連供機,hp可以自行換打印頭添

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-12-15 11:02 PM 發表

我買咗, 佢嘅唯一優點係保飬期過咗,如果打印頭壞咗,
(彩色一個,黑色一個),可以到代理買頭自已換.
其他牌子部份最新機都可換頭.
呢部打印機保飬期個打印頭保你打印三萬張紙,
打印效果未到我目標.
呢部機打印軟件同以前用過的 canXX 差好遠,
canXX 打印軟件好用.

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-12-15 11:02 PM 發表

2部hp連供機都冇自動雙面打印. 😶

引用:
原帖由 令狐椒 於 15-12-2020 23:28 發表

2部hp連供機都冇自動雙面打印. 😶
人手反紙味得囉,印單數頁再印雙數

brother自供墨款式。佢有timer自動洗頭,大大減少因長時間唔用塞頭問題。依家果部用了超過2年,少用,但整體良好。

要靚買黑白LASER, 要每張成本平買連供墨機

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-12-15 11:40 PM 發表

人手反紙味得囉,印單數頁再印雙數
用過自動反, 返唔到轉頭.

引用:
原帖由 令狐椒 於 16-12-2020 00:10 發表

用過自動反, 返唔到轉頭.
自反通常用粉機,墨機比較易透底

引用:
原帖由 kobe 於 2020-12-15 10:56 PM 發表

除非你係必須用相紙打印相片,
否則唔好買墨盒打印機,買大容量供墨打印機,
幾蚊張打印成本和毫零子打印成本差太大了.
自已去youtube 睇開箱文先決定邊款適合自己,
除淨超市禮劵後 八百幾已有貨.
網上話 EPXXX 隻供墨機耐用.
可以私迅什麼型號嗎?謝謝你

即係買邊部好?家用小朋友做功課

Epson L6190

引用:
原帖由 呢個巨額手袋 於 2020-12-16 11:29 AM 發表

即係買邊部好?家用小朋友做功課
hp原廠加墨機就11xxcanon就貴大約200跟機套墨都可印幾千張,平過普通墨盒連墨頭機很多,就算買一套原廠墨都是大約300元,你上格價網就有,雖然機貴一點,但平過機4,5百元買一套墨要4,5百元,印幾百張的機很多😁

盛衰交替,物極必反
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]