• 瀏覽: 5,107
  • 回覆: 42
隻牛過左保又唔想買過隻新,有冇得整?

熱賣及精選
引用:
原帖由 chan011086 於 2020-12-15 05:48 PM 發表

要睇你壞乜?如果只是小問題可能維修。比如燒保險絲、電容肚都可以自己攪吓。

係咩火牛呢?

引用:
原帖由 chan011086 於 2020-12-15 05:48 PM 發表

你好,雖然我甘講你可能覺得我唔環保:
整火牛貴在人工,如果你自已唔識整,系香港找人整人工仲貴。
我以前試過拿過顯卡,主板找人維修,結果個人工仲貴過買過新或者走去買二手。

X2
香港地硬件維修,人工佔大部分
隨時貴過買隻新既

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
無人會拿去整的, 人工仲貴過買新

整黎都哂氣,隨時仲貴過買新,不如換過隻啦,幾舊水啫

引用:

我覺得700W以上個啲貴價牛就話值得攞去整, 個啲4,5百W個啲平價牛, 你攞去俾人整, 人工都夠你買過隻, 仲有, 我所講個啲貴價牛, 一般保養都五年以上, 我個隻seasonic 850W都十年保養, 講真過咗十年買過隻都唔過份

隻牛11年買用左10年 上次24pin 插少左4pin先整燒左,重有出面一隻850W金牛都成千蚊,點買

引用:
原帖由 chan011086 於 2020-12-15 09:32 PM 發表

隻牛11年買用左10年 上次24pin 插少左4pin先整燒左,重有出面一隻850W金牛都成千蚊,點買
係隻牛10年定部機10年?
隻牛10年就比佢光榮退役啦
舊機點使用850火新金牛
還不如配隻2手牛頂幾年算數

引用:
原帖由 chan011086 於 2020-12-15 09:32 PM 發表

24pin 插少4PIN 不會燒呀, 根本不插那個4PIN都著到機

你咩CPU 同 GPU 要用到850W? 850W 好勁架喎, 隻牛過千係正常不過喎,

玩得依個價位的人都無人埋怨過隻牛過千

引用:

入回正題,你本身只舊牛幾多火先?給多些資料再比意見你。

引用:

攞上中國2 線城市人工平嘅地方搵師傅整喇。

如流主所言2011年買,而當時用六,七百元買就無謂整喇。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-12-15 11:53 PM 發表

如流主所言2011年買,而當時用六,七百元買就無謂整喇。
10年前,850w,  金牛有咁平?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]