• 瀏覽: 6,102
  • 回覆: 8
請問各位師兄,網上行約滿不續約後需要做怎麼?
1.要交還路由器麼?
2.可自已交?
3.交那裡?
4.???

熱賣及精選

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hk1187 於 2020-12-14 08:16 PM 發表

請問各位師兄,網上行約滿不續約後需要做怎麼?
1.要交還路由器麼?
2.可自已交?
3.交那裡?
4.???
要交回:
Moderm (解碼器)
Moderm 解碼器嘅變壓器(火牛)
Router(路由器) 如果係自己買就唔洗還

當你填回終止服務表格, 佢地有人會打電話聯絡你, 約時間上門回收, 係免費嘅。

引用:
原帖由 Samam 於 2020-12-25 11:32 PM 發表

要交回:
Moderm (解碼器)
Moderm 解碼器嘅變壓器(火牛)
Router(路由器) 如果係自己買就唔洗還

當你填回終止服務表格, 佢地有人會打電話聯絡你, 約時間上門回收, 係免費嘅。
我上網睇以前佢約極都唔黎 服務好前而家係咪咁?

引用:
原帖由 天狼貓 於 2020-12-26 02:02 AM 發表

我上網睇以前佢約極都唔黎 服務好前而家係咪咁?
而家d服務係好過以前,冇話死纏難打,我最近(十二月中)cut PCCW合約,我十月寄cut form, 一個星期左右佢客服聯絡我,主動問我而家新價可以做到$xx,有冇興趣用返佢地服務,我話唔考慮了,已簽咗第二間,跟住客服就幫我約埋12月某日搵師傅上嚟收返d器材,之後一日我就收確認短訊,收器材前一日又收到一個師傅上門收器材嘅提示短訊,服務比以前確係進步咗。

引用:
原帖由 Samam 於 2020-12-26 10:45 AM 發表

而家d服務係好過以前,冇話死纏難打,我最近(十二月中)cut PCCW合約,我十月寄cut form, 一個星期左右佢客服聯絡我,主動問我而家新價可以做到$xx,有冇興趣用返佢地服務,我話唔考慮了,已簽咗第二間,跟住客服就幫我約埋12月某日搵師傅上嚟收返d器材,之後一日我就收確認短訊,收器材前一日又收到一個師傅上門收器材嘅提示短訊,服務比以前確係進步咗。
請問你點樣攞到CUT FORM? 你係郵寄比PCCW架?

引用:
原帖由 fb9437920 於 2020-12-29 02:26 PM 發表

打電話服務熱線同佢講攞取消服務表格,佢會幾日內寄去你屋企。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb9437920 於 2020-12-29 02:26 PM 發表

去門市攞都得。

回覆 引用 TOP

大家記得好好保存那份收機紙,曾經有人因收了機,份收機紙又掉了,電訊公司幾年後說沒收過,要賠千多元,我親戚試過

盛衰交替,物極必反

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]