• 瀏覽: 2,784
  • 回覆: 27
搬屋之後諗住開電腦個機箱清下d塵,點知見到display card個風扇跌左在機箱中,插返落去,之後開機,個mon無野睇。個風扇唔轉了

熱賣及精選
引用:
原帖由 doradora11 於 2020-12-3 01:12 PM 發表

搬屋之後諗住開電腦個機箱清下d塵,點知見到display card個風扇跌左在機箱中,插返落去,之後開機,個mon無野睇。個風扇唔轉了
有可能, 但亦不能排除底板同火牛, 依個症狀太多可能性了

引用:
原帖由 doradora11 於 2020-12-3 01:12 PM 發表

可能係震鬆啲嘢。如顯卡、RAM都係會開唔到機。
不過小心天氣乾燥會有靜電都可以整壞啲電子零件。

引用:
原帖由 kevinkywu 於 2020-12-3 02:11 PM 發表

可能係震鬆啲嘢。如顯卡、RAM都係會開唔到機。
不過小心天氣乾燥會有靜電都可以整壞啲電子零件。
部機似係開到,但無display

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-12-3 01:46 PM 發表

有可能, 但亦不能排除底板同火牛, 依個症狀太多可能性了
我部機在旺角買,又要抬去整😚買張新既display 卡自己又唔識裝🤢

咁又可以自己試吓嘅,唔一定唔識嘅。

引用:
原帖由 doradora11 於 2020-12-3 04:22 PM 發表

部機似係開到,但無display
簡單啲睇,你可以自己從新插吓RAM同顯卡先,睇吓見唔見到畫面先。

引用:
原帖由 doradora11 於 2020-12-3 04:24 PM 發表

我部機在旺角買,又要抬去整😚買張新既display 卡自己又唔識裝🤢
有無內置顯示呀? 拔除顯示卡用內置顯示睇下點

如果用左F版U就冇得救

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-12-3 06:16 PM 發表

有無內置顯示呀? 拔除顯示卡用內置顯示睇下點
有個dvi同有個VGA out, 唔知邊個係

引用:
原帖由 kevinkywu 於 2020-12-3 05:05 PM 發表

咁又可以自己試吓嘅,唔一定唔識嘅。
我驚整到機都開唔到😚

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-12-3 06:59 PM 發表

如果用左F版U就冇得救
咩係F版?😬

引用:
原帖由 doradora11 於 2020-12-3 08:26 PM 發表

有個dvi同有個VGA out, 唔知邊個係
你隻MON有冇VGA Port?

引用:
原帖由 kevinkywu 於 2020-12-3 08:31 PM 發表

你隻MON有冇VGA Port?
有VGA out,唔知咩黎

引用:
原帖由 doradora11 於 2020-12-3 08:29 PM 發表

咩係F版?😬
F版即是無內顯的CPU, 唔知就試左先算, 無損失

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]