• 瀏覽: 3,225
  • 回覆: 9
有無知smt係電視天線位/電話線位出條光纖?
事緣今日第二間上黎(電視天線位出線) 話裝唔到

Thanks

熱烈祝賀犯民帶領曱甴部隊在多區帶動暴亂, 消滅異見者
熱賣及精選
Pusg

引用:
原帖由 angux123123 於 2020-11-30 08:22 AM 發表

有無知smt係電視天線位/電話線位出條光纖?
事緣今日第二間上黎(電視天線位出線) 話裝唔到

Thanks
北角丹拿道51-57號smt、cmhk、i-cable 1000mb是用i-cable線,由電視天線盒位出,一樣穿唔過線。

https://shop.smartone.com/tc/Fibre_Broadband/#/a/a1/
試下係度睇睇有無你既地址,有既多數都應該得 或者你試試打去問

引用:
原帖由 一個字頭的誕生 於 2020-12-3 12:01 AM 發表

https://shop.smartone.com/tc/Fibre_Broadband/#/a/a1/
試下係度睇睇有無你既地址,有既多數都應該得 或者你試試打去問
Smt和Cmhk都有我的地址,但係光纖線行電視天線喉,穿三次都過唔到。

引用:
原帖由 liongdanny 於 2020-12-3 12:15 AM 發表

Smt和Cmhk都有我的地址,但係光纖線行電視天線喉,穿三次都過唔到。
天線有可能用有線

引用:
原帖由 lawlapkay 於 2020-12-3 12:32 AM 發表

天線有可能用有線
我有問過安裝師傅,佢話我大廈Smt、Cmhk、 i-cable 1000mb都係用有線寬頻,都係穿電視天線喉,要穿電話線喉只能用Pccw網上行和HKBN。

或者用smt 個5g 囉 

引用:
原帖由 liongdanny 於 2020-12-3 12:15 AM 發表

同你情況理想樣,cmhk試過唔得
要行電話線得pccw, hkbd, 網上行

5G 考慮不? 好多拉唔到線或者村屋人都係咁

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]