• 瀏覽: 2,879
  • 回覆: 19
小弟咩都唔識,想請教下,部電腦打機超lag會係底板還是顯卡出現問題?
顯卡係r9 370,cpu e5 2640,

熱賣及精選
引用:
原帖由 UniKW 於 2020-11-28 02:11 AM 發表

小弟咩都唔識,想請教下,部電腦打機超lag會係底板還是顯卡出現問題?
顯卡係r9 370,cpu e5 2640,
呀師兄,你玩得Server級或Server Cpu心諗識答都唔敢去答你喇,打個比喻一個數學系大學生上來問成數表,,,,

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-11-28 08:03 AM 發表

呀師兄,你玩得Server級或Server Cpu心諗識答都唔敢去答你喇,打個比喻一個數學系大學生上來問成數表,,,,
部機我二手買返來

家用server u資源錯配,重練啦

引用:
原帖由 UniKW 於 2020-11-28 09:30 AM 發表

部機我二手買返來
咁你啲Ram是正常枱機Ram定係Server Ram係兩碼子事情嚟 !

正常講多數顯示問題,但你行粒U咁特別.......

引用:
原帖由 louie186 於 2020-11-28 12:00 PM 發表

都係果句,洋垃圾cpu華南x79底板Server Ram(二手無人要因為一般街板用不到)呢啲配置真係劏羊咁劏,,,

引用:
原帖由 louie186 於 2020-11-28 12:00 PM 發表

如果換張顯卡試得值唔值博

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-11-28 11:25 AM 發表

咁你啲Ram是正常枱機Ram定係Server Ram係兩碼子事情嚟 !
唔個咩ram,但可以換回家用ram嗎?

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-11-28 12:06 PM 發表

都係果句,洋垃圾cpu華南x79底板Server Ram(二手無人要因為一般街板用不到)呢啲配置真係劏羊咁劏,,,
如果換底板+u有冇得諗

引用:
原帖由 UniKW 於 2020-11-28 12:50 PM 發表

唔個咩ram,但可以換回家用ram嗎?
兩者互不相容的,一般市民學生是不會接觸到呢啲ECC Server Ram,腦場大舖都會問清楚你是否知情才賣比你,買錯無得換㗎。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-11-28 01:28 PM 發表

兩者互不相容的,一般市民學生是不會接觸到呢啲ECC Server Ram,腦場大舖都會問清楚你是否知情才賣比你,買錯無得換㗎。
唔識野買左二手冇計,如果我換野,應該換咩好

引用:
原帖由 UniKW 於 2020-11-28 01:29 PM 發表

唔識野買左二手冇計,如果我換野,應該換咩好
板,u,ram已經死症,唯有在顯卡著手,平平哋1660s入手

買二手 SERVER 板, 祝你好運了, SERVER 機二十四小時長開年終無休的

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-11-28 03:18 PM 發表

買二手 SERVER 板, 祝你好運了, SERVER 機二十四小時長開年終無休的
師兄有咩補救方法好建議,換板u,定換張顯卡試試

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]