• 瀏覽: 3,820
  • 回覆: 10
明顯係中左 搵唔到病毒
請師兄幫手解決
病毒症狀:開GOOGLE瀏覽器明明開一個 但背後就開左好多個 但背後果D瀏覽器又冇自動連上咩網站 另外仲有不停會自動右鍵彈個功能表出黎 仲有如圖所見有某D程式佢自己多開

附件

未命名.png(287.34 KB)

2020-11-23 01:54 AM

病毒

宇多田ヒカル演唱會..請多多支持^^
熱賣及精選
引用:
原帖由 Zero-F1 於 2020-11-23 01:54 AM 發表

明顯係中左 搵唔到病毒
請師兄幫手解決
病毒症狀:開GOOGLE瀏覽器明明開一個 但背後就開左好多個 但背後果D瀏覽器又冇自動連上咩網站 另外仲有不停會自動右鍵彈個功能表出黎 仲有如圖所見有某D程式佢自己多開
可能係黑客入侵電腦,他/她可控製你的電腦。你有冇備分電腦?備分電腦,如果係手提電腦或平版電腦,有冇連接不明來歷-Wi-Fi?

冇不明來歷既WIFI...個人電腦

引用:
原帖由 Zero-F1 於 2020-11-24 12:49 AM 發表

冇不明來歷既WIFI...個人電腦
有冇防火牆? 路由器要Set密碼
你個系統密碼係唔係太低?
重裝系統先得啦。
我屋企部電腦出現自動開Word同PowerPoint,重裝後再冇發生

引用:
原帖由 jiyue2009 於 2020-11-24 10:44 PM 發表

有冇防火牆? 路由器要Set密碼
你個系統密碼係唔係太低?
重裝系統先得啦。
我屋企部電腦出現自動開Word同PowerPoint,重裝後再冇發生
都有SET PW 伙唔想用必殺技唔想剷WINDOW

而家剷左WINDOW 都係一樣 佢都係好似第一張圖咁 有冇人可以幫到我

'賴'去病毒、hacker, 真方便,

只係壞咗個掣冇彈返起。

掘礦中

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]