• 瀏覽: 20,304
  • 回覆: 24
市面都開始出現5G寬頻
暫時見到有SMT ,Netvigator 同pccw
小弟做完資料搜集之後係度同大家分享下總結

1) smt 價錢平過另外兩間 238 VS 288, 318而服務內容一樣 不過netvigator 包now tv
2) pccw 同 netvigator 隻router 要還,所謂借用其實覺得成本係轉移左落月費度,所以貴d
3)smt 有冷靜期,5g始終未完全覆蓋而且唔係拉線,影響使用既因素多好多,咁比你試清楚先繼續用我覺得幾user friendly
4)pccw、netvigator 要安裝費
5) pccw 同netvigator有跟埋8m既寬頻,但首先8mb 其實唔夠用,另外有5G Wifi,8mb 跟本就用唔著,感覺上只係為左收多你多d錢而加多樣野比你咁

熱賣及精選
重點係係咪無限data
5G速度

周公恐懼流言日,王莽謙恭未篡時。
向使當初身便死,一生真偽覆誰知?

政治家為人民謀福祉,政棍為自己謀福祉
見佢出既時候覺得唔係貴
對比埋其他覺得係抵!

比我一定再等下先

引用:
原帖由 露大統領 於 2020-10-10 11:33 AM 發表

比我一定再等下先
其實等 都只係等緊個覆蓋更全面
但家居寬頻 你都唔會拎黎拎去
check 完覆蓋範圍係岩既話基本上都無乜問題

3)smt 有冷靜期,5g始終未完全覆蓋而且唔係拉線,影響使用既因素多好多,咁比你試清楚先繼續用我覺得幾user friendly

smt雖然有冷靜期,但係隻router 無得refund
大拿拿俾成2000幾銀,有d唔抵 

引用:
原帖由 忌廉小妹 於 2020-10-12 01:02 PM 發表

大拿拿俾成2000幾銀,有d唔抵  ...
其實我覺得check 左覆蓋範圍既話
基本上係唔會有咩意外

引用:
原帖由 忌廉小妹 於 2020-10-12 01:02 PM 發表

大拿拿俾成2000幾銀,有d唔抵  ...
我諗你住得村 唔打算拉線既話
之後都係會用咁樣既方法上網
咁既話keep 住部機又無壞既
反正部機都幾正

我記得3仔都有5G plan

引用:
原帖由 hungsiusiu1 於 2020-10-12 08:55 PM 發表

我記得3仔都有5G plan
係唔係無限上網?

引用:
原帖由 homann^^^^ 於 2020-10-12 09:27 PM 發表

係唔係無限上網?
跟隻wifi蛋,100GB 5G,之後4.5G無限

有返4.5G無限都好,唔洗就住用

可以呀,如果係router就冇得周圍拎了

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]