• 瀏覽: 1,025
  • 回覆: 7
管理裝置果度顯示...high definition audio感嘆號

點搞都係唔得...(包括重置WIN10, 下載驅動, 插耳機/主機前後都係無聲)想問吓係咪即係張內置音卡壞咗?

如果係想問吓…有冇啲外置音效卡買嫁? 即係唔洗插落底版果隻...同埋一般幾錢到?

THX

熱賣及精選
出面大把插USB的音效裝置平貴都有

識搵就鴨寮街或者新高登,唔識就黃金高登旺電

引用:
原帖由 Morningsky 於 2020-9-27 10:49 PM 發表

出面大把插USB的音效裝置平貴都有

識搵就鴨寮街或者新高登,唔識就黃金高登旺電
咁上照面情況來睇 係咪一舨都係壞咗張音效卡?

底板音效粒chips好少壞,同常裝衰咗driver或者set錯嘢

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
物離鄉貴,人離鄉賤

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 psr24886 於 2020-9-27 09:31 PM 發表

管理裝置果度顯示...high definition audio感嘆號

點搞都係唔得...(包括重置WIN10, 下載驅動, 插耳機/主機前後都係無聲)想問吓係咪即係張內置音卡壞咗?

如果係想問吓…有冇啲外置音效卡買嫁? 即係唔洗插落底版果隻...同埋一般幾錢到?

THX ...
㩒入去睇下設備情況係點先

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 psr24886 於 2020-9-28 12:08 AM 發表

咁上照面情況來睇 係咪一舨都係壞咗張音效卡?
如果搞來搞去都搞唔掂就唔好浪費精神時間諗呢d野囉,用最簡單直接的方法解決左佢就算。

總之電腦問題層出不窮,你唔俾部腦我check,大家都係估估

引用:
原帖由 Morningsky 於 2020-9-28 08:12 AM 發表

如果搞來搞去都搞唔掂就唔好浪費精神時間諗呢d野囉,用最簡單直接的方法解決左佢就算。

總之電腦問題層出不窮,你唔俾部腦我check,大家都係估估下 ...
呢樣真 … 買咗個外置USB直接解決 … 唔洗搞餐死

唔該晒咁多位師兄

引用:
原帖由 psr24886 於 2020-9-28 02:35 PM 發表

呢樣真 … 買咗個外置USB直接解決 … 唔洗搞餐死

唔該晒咁多位師兄
可以買張pcie生卡亦可以。
【Price】 ASUS Xonar AE
HK$459 (行貨)
http://www.price.com.hk/product. ... 84edcda02ba97531e21

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]