• 瀏覽: 11,867
  • 回覆: 11
  • 追帖: 2
公屋網上行光纖寬頻1000M續約,最平幾錢?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選

Wifi Speedtest
Asus RT-AX3000
fenvi 802.11ax WiFi 6 AX200 160Mhz

引用:
原帖由 bryanstb 於 2020-9-20 18:15 發表

$98是簽幾耐約?有冇野送?

回覆 引用 TOP

新客戶 同問

回覆 引用 TOP

經過4次同Netvigator negotiate後,終極居屋續約offer:
1. 1000M, $98 + $300 coupon + 30 月約,or
2. 500M, $138 + $1200 coupon + 24 月約+ 氣炸鍋 x 1

引用:
原帖由 haogaoye 於 2020-9-22 05:09 PM 發表

經過4次同Netvigator negotiate後,終極居屋續約offer:
1. 1000M, $98 + $300 coupon + 30 月約,or
2. 500M, $138 + $1200 coupon + 24 月約+ 氣炸鍋 x 1
請問coupon系物體紙coupon定系club分?

引用:
原帖由 yankumi 於 2020-9-28 11:10 PM 發表

請問coupon系物體紙coupon定系club分?
有關coupon,新約裡面寫住:
(RET) 禮品 – 5400 Club積分兌換HK$1200超市禮券

以下係我新約內既部分內容給你參考:

光纖入屋寬頻計劃
服務說明 / 內容:
- 網上行光纖入屋寬頻服務。
- uHub plus 雲端儲存服務: 客戶在安裝網上行服務後3個月內,於網站 http://www.uhub.com 自行登記使用uHub plus雲端儲存服務可獲 10GB儲存量,否則客戶只能獲得當時之基本儲存量,如果客戶使用之指定網上行服務被客戶或有關服務供應商終止,客戶的uHub plus 儲存服務之容量亦將會被終止或降級。

(RET) origo健康免油空氣炸鍋 AF-132origo健康免油空氣炸鍋 AF-132 (建議零售價: HK$1,480):
此優惠只適用於指定網上行/ LiKE1OO寬頻現有客戶。現有個人客戶須成功續約含最少24個月承諾期的指定網上行寬頻服務計劃,並於承諾期內持績使用服務方可免費獲贈此禮品。我們將會在完成服務續約後約4至6個星期內,以短訊形式寄出換領通知書至您註冊的流動電話號碼。您須根據該短訊在指定換領期間換領產品。如在上述期限未收到該短訊,請於網上行服務安裝後3個月內致電1000查詢或跟進,否則該禮品之換領權將被取消,而客戶將不獲任何補償。

(RET) 禮品 – 5400 Club積分兌換HK$1200超市禮券
此優惠只適用於居住於指定住宅地區之網上行/LiKE1OO個人客戶。客戶須成功續約或升級含最少24個月承諾期之指定網上行/LiKE1OO寬頻服務或申請指定額外服務。5400 Club積分(「相關Club積分」)及就「網上行 / LiKE1OO - HK$1200超市禮券」之Club優惠券(「此Club優惠券」)將於成功續約或升級指定寬頻服務或申請指定額外服務後約2至4個星期內存入您的The Club帳戶。The Club將以電郵形式發送換領通知至您的登記電郵地址。您可使用相關Club積分換領此Club優惠券或於The Club換領其他產品。如欲使用此Club優惠券換領HK$1200超市禮券(「此禮品」),請根據該電郵通知上的換領步驟換領此禮品。如您未收到該電郵,請於成功續約指定寬頻服務或升級或申請指定額外服務後3個月內致電1000查詢或跟進,否則此禮品將被作廢而不作另行通知,而客戶將不會獲任何補償。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 haogaoye 於 2020-9-22 05:09 PM 發表

師兄
有咩計
我都要續

回覆 引用 TOP

我都無乜特別既計。都只係係呢個forum查看當時其他人既戰績,預早自己綜合forum同街站既資料。然後同佢講攞cut form。佢會即時或期後轉由另一team人打黎問你乜事搞到攞cut form,然後你鬧佢無良心(呢句講笑),應該係話xxx公司有更好offer(呢句真),佢會拋出當期時正常合理既offer俾我地呢D醒目既客戶考慮。如果無霖過轉台既,這階段就可以作為終點接受offer續約。而對於D有鬥心、抱著必死既覺悟既人(好似我呢D)就即場reject佢offer叫佢提供咳方。收到張方,填好後send返俾佢就等運到,但唔一定保證係好運。以前我試過佢強勢地打電話黎確認係cut就直接安排退還設備。但近年佢都嘗試留客(我自己遭遇,其他人我唔清楚),俾出最後offer(s)。在我最近既經歷,其實offer同前一階段一樣,只系多咗個唔同網速既平價offer供選擇。所以想去到幾盡,視乎需要自己看著辦了。另外,佢既offer期期唔同,同一個plan相隔幾個月,offer可以變更差或更好。

引用:
原帖由 haogaoye 於 2020-12-2 01:16 PM 發表

我都無乜特別既計。都只係係呢個forum查看當時其他人既戰績,預早自己綜合forum同街站既資料。然後同佢講攞cut form。佢會即時或期後轉由另一team人打黎問你乜事搞到攞cut form,然後你鬧佢無良心(呢句講笑),應該係話xxx公司有更好offer(呢句真),佢會拋出當期時正常合理既offer俾我地呢D醒目既客戶考慮。如果無霖過轉台既,這階段就可以作為終點接受offer續約。而對於D有 ...
我問佢令CUT FORM佢就叫我直接去門市填FORM, 咁點算好?

引用:
原帖由 fb9437920 於 2020-12-25 11:12 PM 發表

我問佢令CUT FORM佢就叫我直接去門市填FORM, 咁點算好?
send email 俾 c u s t s e rv @ n e t v i g a t o r . c o m, 叫佢email 有關 broadband service termination form 給你。
Email中最好寫埋你的帳戶號碼和聯係電話。

回覆 引用 TOP

我都想知,
11月俾既offer仲平過12月,所以冇睬佢

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]