• 瀏覽: 9,974
  • 回覆: 49
  • 追帖: 2
本主題由 呆頭鳥 於 2020-9-22 08:03 PM 移動
數記5G好少人用
FUP等同無到

引用:
原帖由 任砌天使雞 於 2020-9-16 02:07 PM 發表

龜速5G解決龜速寬頻?
網友可能未住過唐樓、村屋。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 所羅門的惡夢 於 2020-9-16 03:13 PM 發表

FUP 係點先,
之前問過200g後2mbps,
所以先冇考慮
可能我理解錯,唔係話過左200GB之後係降優先次序咩?做咩你講係限速?2Mbps? 搵鬼用。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2020-9-16 07:01 PM 發表

可能我理解錯,唔係話過左200GB之後係降優先次序咩?做咩你講係限速?2Mbps? 搵鬼用。
睇定d 先話,希望有其他人做白老鼠先的

回覆 引用 TOP

市區唐樓應該比較合用,如油尖旺區。新界村屋可能暫時無咩用,似乎用返4.5G年咭著數D。

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2020-9-16 07:01 PM 發表

我四五月左右問嘅時候係咁樣答我,
依家可能唔同,
或者呢個係村屋唐樓plan,
所以唔同,
你問多句

引用:
原帖由 所羅門的惡夢 於 2020-9-16 07:52 PM 發表

我四五月左右問嘅時候係咁樣答我,
依家可能唔同,
或者呢個係村屋唐樓plan,
所以唔同,
你問多句
呢個係9月新plan。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Sasalier 於 2020-9-16 06:24 PM 發表

數記5G好少人用
FUP等同無到
數記5G真係好少人用, 因為5G速度仲慢過其他台4G, 收費咁貴自己無咩人用

引用:
原帖由 錦衣夜行 於 2020-9-16 01:30 AM 發表

值得考慮吧?

SmarTone 推首個 5G 家居寬頻服務 月費 $148

https://news.google.com/articles/CBMiQ2h0dHBzOi8vd3d3LnBjbWFya2V0LmNvbS5oay9zbWFydG9uZS01Zy1ob21lLWJyb2FkYmFuZC0xNDgtbW9udGhseS_SAUdodHRwczovL3d3dy5wY21hcmt ...
得一款router?

引用:
原帖由 howingc22 於 2020-9-16 09:12 PM 發表

數記5G真係好少人用, 因為5G速度仲慢過其他台4G, 收費咁貴自己無咩人用
正, 少人用先快, 最怕多人用, 好似csl一人多就load空氣~

引用:
原帖由 跳窗 於 2020-9-16 07:46 PM 發表

市區唐樓應該比較合用,如油尖旺區。新界村屋可能暫時無咩用,似乎用返4.5G年咭著數D。
年卡無無限數據....如果大用量, 分分鐘仲貴d

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bell805 於 2020-9-16 09:30 PM 發表

正, 少人用先快, 最怕多人用, 好似csl一人多就load空氣~
正, 唔阻你自己一人享受數碼通5G收費, 4G不如既速度快感
繼續自HI

引用:
原帖由 howingc22 於 2020-9-16 09:39 PM 發表

正, 唔阻你自己一人享受數碼通5G收費, 4G不如既速度快感
繼續自HI
拿,你咪轉用, 我笑你架

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bell805 於 2020-9-16 09:29 PM 發表

得一款router?
呢篇報道話可以自備 router

https://ezone.ulifestyle.com.hk/ ... 寬頻$148 有得玩  市區+村屋實測

月費 HK$148 其實係 SIM Only Plan,要簽 24 個月合約,不過用戶不可將 SmarTone Home 5G Broadband 的 SIM 卡放於手機內使用。可選以優惠價 $2,160,購買原價 $3,080 的 SmarTone 5G Wi-Fi 6 路由器,除返勻就係 HK$238 一個月。

SmarTone 5G Wi-Fi 6 路由器設 24 個月保養,若有問題可於保養期內到 SmarTone 門市享一換一服務,省卻等候維修的時間。用戶亦可自備 Huawei CPE Pro、Huawei CPE Pro2、ZTE MC801A 5G 家居寬頻路由器。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 bell805 於 2020-9-16 09:30 PM 發表

我用csl 返工放工時間都無load 空氣

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]