• 瀏覽: 3,501
  • 回覆: 55
呢排買咗張新顯卡lp版, 因為火牛唔夠跑用唔到, 所以想問下各位師兄我呢隻廠機既牛有冇換
機型號: thinkcentre m81 sff

附件

WhatsApp Image 2020-08-09 at 8.00.47 PM.jpeg(131.41 KB)

2020-8-9 08:01 PM

WhatsApp Image 2020-08-09 at 8.00.47 PM.jpeg

引用:
原帖由 cottonlkc 於 9-8-2020 20:01 發表

呢排買咗張新顯卡lp版, 因為火牛唔夠跑用唔到, 所以想問下各位師兄我呢隻廠機既牛有冇換
機型號: thinkcentre m81 sff
原廠牛冇得換,雜廠牛要改插口

回覆 引用 TOP

換埋個機箱囉

嚴禁公開任何個人通訊資料
嚴禁將電話號碼、電郵地址,icq等及各式通訊途徑顯示或暗示於本論壇。違者會被扣分(10~20分),情況嚴重者我們會選擇直接禁言,帖子會被即時移去。會員間私人通訊請利用PM,新手可使用對象回帖中的通訊icon。

回覆 引用 TOP

換埋個底板囉

引用:
原帖由 chanmingfu 於 2020-8-10 03:14 AM 發表

換埋個底板囉
聯想sff 細廠機14pin atx供電,技術上死症,好多東西無得郁,

早幾日新高登有d新機箱都係百幾元(平既百二三),
有間有新antec vp500新牛清貨二百五有找,
diy三百幾可以換新箱新牛。
冧冧佢。

阿柒回歸死全家,
引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-8-10 08:21 AM 發表

聯想sff 細廠機14pin atx供電,技術上死症,好多東西無得郁,
幫樓主睇過,依部機塊底板係用傳統既 24 pin atx connector, 可以直用普通街既火牛

換機箱就裝到

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
引用:
原帖由 朱投炳 於 2020-8-10 06:26 PM 發表

幫樓主睇過,依部機塊底板係用傳統既 24 pin atx connector, 可以直用普通街既火牛

換機箱就裝到
只牛240w看來要換牛換箱,希望流主自己舞得掂便可以。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-8-10 04:34 PM 發表

冧冧佢。
師兄換機難唔難? 利申:電腦新手

引用:
原帖由 cottonlkc 於 2020-8-10 10:51 PM 發表

師兄換機難唔難? 利申:電腦新手
我都有部五年舊機冧緊換唔換case,因為唔夠位....
難唔難?
我試完話你聽....
應該唔難,我都未試過diy自已換case...

阿柒回歸死全家,
引用:
原帖由 opclk99 於 2020-8-10 10:59 PM 發表

我都有部五年舊機冧緊換唔換case,因為唔夠位....
難唔難?
我試完話你聽....
應該唔難,我都未試過diy自已換case...
好,同埋我見火牛啲線好複雜咁款

引用:
原帖由 opclk99 於 2020-8-10 04:34 PM 發表

冧冧佢。
求點樣揀機箱同火牛🙇‍♂️

引用:
原帖由 cottonlkc 於 2020-8-10 11:08 PM 發表

求點樣揀機箱同火牛🙇‍♂️
都係睇下你放幾多野(parts)同火牛size揀箱,
你大箱(放乜size底板,大火牛)點玩都可以,
細箱(slim/itx)就要問清楚,
我就like前後都裝到風扇既就好通風。
至於火牛,
你睇師兄d post都係推介嗰d(antec/Corsair 80plus 銅牌以上),
細sfx火牛 都選擇有限,
首選我都系silver stone 80plus sfx。

阿柒回歸死全家,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 cottonlkc 於 2020-8-10 11:01 PM 發表

好,同埋我見火牛啲線好複雜咁款
其實用得嗰幾條,
依家d parts好user friendly.
唔難攪,
不過真系小心電源。

阿柒回歸死全家,
引用:
原帖由 opclk99 於 2020-8-10 11:46 PM 發表

其實用得嗰幾條,
依家d parts好user friendly.
唔難攪,
不過真系小心電源。
不如叫流主睇清楚是否24pin atx供電接頭,如果不是難度又要加分。

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]