• 瀏覽: 3,941
  • 回覆: 7
  • 追帖: 1
請問師兄,我而家用緊香港寬頻100M連家居電話10月到期,如果轉用CMHK 1000M,需要重新再拉過啲線及夠時間帶號轉台嗎?thx

My Watches Miles: IW370628(s)>16570(s)>SNZF17K1(s)>16610> 116710LN(s)>PAM005(s)>SBDC003(s)>SRP775(s)> 3570.50(s)>IW325504(s)>IW377704(s)>79250BM>116613LB(s)>14270(s)>SBDX017(s)>214270MK2>L3.674.4.50.0(s)>116710BLNR>SBDX011(s)>SBDX025
引用:
原帖由 kmliu 於 2020-8-8 08:52 PM 發表

請問師兄,我而家用緊香港寬頻100M連家居電話10月到期,如果轉用CMHK 1000M,需要重新再拉過啲線及夠時間帶號轉台嗎?thx
我都想知

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kmliu 於 2020-8-8 08:52 PM 發表

應該夠時問,我既PCCW十月到期,1000M收我188元一個月,減錢俾我都唔會同佢續約,
.擒日我去CMHK門市重新開戶,1000M都係88元一個月(唔包router),今日中午就有師傅嚟安裝,個師傅同我上通訊事務管理局網站測試速,兩間公司都差唔多

通訊事務管理局辦公室寬頻表現測試
http://speedtest.ofca.gov.hk/speedtestc.html

附件

speedtest.jpg(74.78 KB)

2020-8-12 04:35 PM

引用:
原帖由 為噴而噴 於 2020-8-12 04:32 PM 發表

應該夠時問,我既PCCW十月到期,1000M收我188元一個月,減錢俾我都唔會同佢續約,
.擒日我去CMHK門市重新開戶,1000M都係88元一個月(唔包router),今日中午就有師傅嚟安裝,個師傅同我上通訊事務管理局網站測試速,兩間公司都差唔多

通訊事務管理局辦公室寬頻表現測試
http://speedtest.ofca.gov.hk/speedtestc.html ...
謝ching回覆,想問會怎樣拉線?

My Watches Miles: IW370628(s)>16570(s)>SNZF17K1(s)>16610> 116710LN(s)>PAM005(s)>SBDC003(s)>SRP775(s)> 3570.50(s)>IW325504(s)>IW377704(s)>79250BM>116613LB(s)>14270(s)>SBDX017(s)>214270MK2>L3.674.4.50.0(s)>116710BLNR>SBDX011(s)>SBDX025
引用:
原帖由 kmliu 於 2020-8-12 06:07 PM 發表

謝ching回覆,想問會怎樣拉線?
最好係你去門巿或打電話問下你住既地方裝唔裝到,因為有D舊樓唐樓拉線入屋的確係好麻煩

回覆 引用 TOP

留意cut line時間 好易畀多左錢

回覆 引用 TOP

轉左cmhk唔夠一個月,成日斷線,打去客服又話正常,換router又試過直插都唔得,最終轉左香港寬頻,夠穩定,e加交緊2個台月費,暈

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]