• 瀏覽: 14,897
  • 回覆: 37
  • 追帖: 2
請問CMHK 1000M $118 OK 嗎?,Email 講有些客戶每月-$40 即$78 咁好平喎 .. 有冇師兄姐用緊,穩定嗎?

而家用緊 HKBN 100M + 電話+MyTv
11用到期,續約價$205 😨😨

100M要成二百吾駛考慮啦,填表CUT左佢先,你吾CUT佢,佢就十蚊十蚊咁慢慢減,人地一早同你講價系用幾個月時間慢慢減D減D望你傻傻地續佢地
11月先到期,你可以九月中尾再睇睇各上網巿價先
一百左右大把1000M選啦,當佢地速打個折,1/3都有成300左右

回覆 引用 TOP

多謝師兄回覆, 下星期SEND CUT FORM 睇下佢回乜價

尋日去左CMHK 問左, $78係某些間屋先有, 我估唔多地方會有呢個價,  而且而家裝係乜都冇得送, 連個UTV電視盒都冇埋, 而家裝要$118, 只是單純裝線1000M俾你自己插返自己個ROUTER

我順路問埋地鐵PCCW街站, 而家新裝1000M, 送一個炸鍋, 簽36月, 頭2年$228, 第3年免費, 拉均平均$152... 都俾HKBN 100M 續約平 ... 

真係唔明HKBN 的人諗緊乜 ? 點解唔可以老老實實出個合理價? 硬係要晒時間要人SEND CUT FORM 先有好價

48蚊一個月,送router&utvbox,用了一個月了,目前覺得很好

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 buzz88 於 2020-8-6 02:24 PM 發表

請問CMHK 1000M $118 OK 嗎?,Email 講有些客戶每月-$40 即$78 咁好平喎 .. 有冇師兄姐用緊,穩定嗎?

11用到期,續約價$205 😨😨 ...
用開有無問題先覺得 除左價錢之外
因為SMT平好多

回覆 引用 TOP

cmhk和smt1000m其實一樣,邊間平用邊間

引用:
原帖由 buzz88 於 2020-8-7 11:57 AM 發表

多謝師兄回覆, 下星期SEND CUT FORM 睇下佢回乜價

尋日去左CMHK 問左, $78係某些間屋先有, 我估唔多地方會有呢個價,  而且而家裝係乜都冇得送, 連個UTV電視盒都冇埋, 而家裝要$118, 只是單純裝線1000M俾你自己插返自己個ROUTER

我順路問埋地鐵PCCW街站, 而家新裝1000M, 送一個炸鍋, 簽36月, 頭2年$228, 第3年 ...
1000m要用好的router

引用:
原帖由 Sunnyboy556 於 2020-8-8 10:30 AM 發表

cmhk和smt1000m其實一樣,邊間平用邊間
問過cmhk 佢話1000 係用hkbn
未睇過smt 研究下先. ThX

回覆 引用 TOP

之前用過smt都是hkbn租線的,和cmhk都是同一條線換modem就可以

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Sunnyboy556 於 2020-8-8 10:38 AM 發表

1000m要用好的router
收到. 我有個d-link 868r 夠唔夠用?Thx

回覆 引用 TOP

建議用ax router如小米ax3600或asus rt-ax86u

回覆 引用 TOP

收到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 buzz88 於 2020-8-6 02:24 PM 發表

請問CMHK 1000M是否穩定, 另送 UTV BOX有什麼節目內容。 謝 !

mei
引用:
原帖由 iemiem 於 2020-8-8 07:03 PM 發表

請問CMHK 1000M是否穩定, 另送 UTV BOX有什麼節目內容。 謝 !
我用咗兩年再剛剛續約無試過斷線

回覆 引用 TOP

引用:

我PCCW十月到期,呢幾個月D燒屎成日打電話嚟叫續約,全部俾我拉黑晒,1000M每月$188,我都費撚事傾
前日去CMHK申請,1000M每月$88(不包router),送UTV電視盒,擒日中午師傅就上嚟安裝好,十月一日起開始生效
個師傅仲同我測試左呢兩間公司既網速,其實都差唔多

通訊事務管理局辦公室寬頻表現測試
http://speedtest.ofca.gov.hk/speedtestc.html

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]