• 瀏覽: 977
  • 回覆: 11
現在用緊果個,會甩漆,
有無d無漆細機箱推薦呢??

熱賣及精選
有,只有銀色鋁合金機箱,其他色會用陽極氧化(anodized)上色鋁版,一樣會甩色.

e.g.
https://www.lian-li.com/pc-tu150/
引用:
原帖由 林永恆 於 2020-7-23 02:36 PM 發表

現在用緊果個,會甩漆,

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
滅團先兆: 唔怕神一樣嘅對手,最怕豬一樣嘅隊長
引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-7-23 02:44 PM 發表

有,只有銀色鋁合金機箱,其他色會用陽極氧化(anodized)上色鋁版,一樣會甩色.

e.g.
https://www.lian-li.com/pc-tu150/
在深水埗有賣嗎?如何判斷是否鋁合金呢?我想要細機箱,房間太細,現在個機箱估計
起碼中型,好阻礙

買廠機,10年都唔甩7

回覆 引用 TOP

Lian Li TU150 Aluminium Tempered Glass Mini-ITX - Sliver

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 林永恆 於 2020-7-23 02:36 PM 發表

現在用緊果個,會甩漆,
我個鋁箱用咗二十年,依然光彩如新,只是鎖面板的膠柱老化了

回覆 引用 TOP

有幾多款式嘅,去深水埗話要細嘅mini itx鋁合金機箱,用磁石試吓如果吸唔到就係鋁合金或靚不鏽鋼(無呢種機箱)
引用:
原帖由 林永恆 於 2020-7-23 09:43 PM 發表

在深水埗有賣嗎?如何判斷是否鋁合金呢?我想要細機箱,房間太細,現在個機箱估計
起碼中型,好阻礙

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
滅團先兆: 唔怕神一樣嘅對手,最怕豬一樣嘅隊長
引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-7-23 02:44 PM 發表

e.g.
聯力舊款機箱都幾實用..我用呢款已7年

回覆 引用 TOP

深水埗黃金見過亞加力機箱,再唔係上淘寶淘個!

附件

O1CN017swxuS1uvOCbeVLwv_!!922346099.jpg(67.98 KB)

2020-7-24 01:42 PM

O1CN01AOMKuC1uvOD5AipVg_!!922346099.jpg(56.66 KB)

2020-7-24 01:42 PM

??
引用:
原帖由 productdesigner 於 2020-7-24 11:19 AM 發表

有幾多款式嘅,去深水埗話要細嘅mini itx鋁合金機箱,用磁石試吓如果吸唔到就係鋁合金或靚不鏽鋼(無呢種機箱)
哪裏可以買到靚不鏽鋼細機箱????

引用:
原帖由 林永恆 於 2020-7-30 01:11 PM 發表

??

哪裏可以買到靚不鏽鋼細機箱????
畀你都未必要,因為SS比MS重好多...而且唔係永遠防鏽。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fafawong01 於 2020-7-24 01:42 PM 發表

深水埗黃金見過亞加力機箱,再唔係上淘寶淘個!
我用緊呢隻全鋁機箱,淘返黎嘅,散熱唔好(ATX底板+獨顯),所以要DIY加風扇,不過就夠細部,平,同埋樣都OK。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]