• 瀏覽: 3,871
  • 回覆: 57
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-4 05:54 PM 發表

圖中唉五10500加 2x16g rgb Ram 512g m.2 tuf wifi6底板未計顯卡$5500
全部深水埗腦埸3c執料。
咁呢!又想了解吓呢個配置大概玩到d咩game!
其實我都有打機既!不過係用手機模擬器玩手遊多!
呢個應該夠?

熱賣及精選
引用:
原帖由 薄荷甜餅 於 2020-7-4 08:06 PM 發表

你講呢個情況就最似喇!相似度80%
咁又請教吓應該換邊種牛點買法!
其實本身對電腦唔係好熟!希望幫到手!thx你
其實要看你部機配置,如無顯卡基本上400w牛都夠用,有顯卡就要看顯卡型號!至於換甚麼牛亦要看你是廠機或普通檯機(懂的就拆隻牛去配)不懂的就要給錢人賺,但你去電腦店大多說你壞底板(10間有7間如此),這樣成套換才賺到你錢

盛衰交替,物極必反
引用:
原帖由 薄荷甜餅 於 2020-7-4 08:11 PM 發表

咁呢!又想了解吓呢個配置大概玩到d咩game!
其實我都有打機既!不過係用手機模擬器玩手遊多!
呢個應該夠?
好多中度遊戲已經可以,長掛模擬器顯卡最好1660Super 以上,用1650保證你痛苦不勘。

引用:
原帖由 blackkh 於 2020-7-4 08:16 PM 發表

其實要看你部機配置,如無顯卡基本上400w牛都夠用,有顯卡就要看顯卡型號!至於換甚麼牛亦要看你是廠機或普通檯機(懂的就拆隻牛去配)不懂的就要給錢人賺,但你去電腦店大多說你壞底板(10間有7間如此),這樣成套換才賺到你錢 ...
喂!師兄!情況又唔同咗D!
岩先開機無開個手機雷電模擬器佢又正常運作又用到喎!用到我自己禁息機!
今早係我一開機就開個手機雷電模擬器就即刻自動息機!
呢個情況係咩意思?都唔知係壞定唔壞!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-4 09:14 PM 發表

好多中度遊戲已經可以,長掛模擬器顯卡最好1660Super 以上,用1650保證你痛苦不勘。

呢個配置其實都係用雷電模擬器多
洗唔洗全部都要換?

叫熟電腦朋友旁住你換牛加Ram.  如未有ssd 就加只重装,windows 10

回覆 引用 TOP

5年來你清過塵未?
試吓清一清睇吓點先啦!

引用:
原帖由 醉酒鬼 於 2020-7-4 10:08 PM 發表

5年來你清過塵未?
試吓清一清睇吓點先啦!
除塵記得帶除靜電手帶,好多師兄弟一玩清塵,成部枱機從始可以永別了。

引用:
原帖由 醉酒鬼 於 2020-7-4 10:08 PM 發表

5年來你清過塵未?
試吓清一清睇吓點先啦!
講出黎都唔好意思😅清都未清過

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-4 10:30 PM 發表

除塵記得帶除靜電手帶,好多師兄弟一玩清塵,成部枱機從始可以永別了。
依!呢個咩黎呢?邊到有得買?唔帶就部機好大機會玩完?

引用:
原帖由 薄荷甜餅 於 2020-7-4 11:53 PM 發表

依!呢個咩黎呢?邊到有得買?唔帶就部機好大機會玩完?
馬上去片
https://youtu.be/4LsHnRs0NIY

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-5 12:04 AM 發表

馬上去片https://youtu.be/4LsHnRs0NIY
明解了!ok!thx唔該哂

回覆 引用 TOP

唔識就成隻牛換,
識會先拆開牛穀,最常係手指咁粗電解電容谷起咗,換咗就得,
買牛最好買有認証, 7X24 穩定好多.

引用:
原帖由 kobe 於 2020-7-5 02:03 AM 發表

唔識就成隻牛換,
識會先拆開牛穀,最常係手指咁粗電解電容谷起咗,換咗就得,
買牛最好買有認証, 7X24 穩定好多.
師兄!!呢個想挑戰吓喎!!
當學多樣新野都好!!
有無D教學影片咁呢?

引用:
原帖由 薄荷甜餅 於 2020-7-4 09:32 PM 發表

呢個配置其實都係用雷電模擬器多
洗唔洗全部都要換?
雷電模擬器好似唔多好用.夜神唔係好用D?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]