• 瀏覽: 5,154
  • 回覆: 57
引用:
原帖由 薄荷甜餅 於 2020-7-5 06:18 PM 發表

師兄!!呢個想挑戰吓喎!!
當學多樣新野都好!!
有無D教學影片咁呢?
測試電容要用有電容檔的萬用錶,或者傳統的指針萬用錶都可以大概測到,無工具的話你都係直接買火牛啦

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-7-7 11:50 PM 發表

測試電容要用有電容檔的萬用錶,或者傳統的指針萬用錶都可以大概測到,無工具的話你都係直接買火牛啦
樓主好像基本組裝電腦仲係未太懂,拆火牛電容好易短路爆火花或觸電,相信比個米缸做膽有人未必敢做,買只新牛最實際。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-8 07:41 AM 發表

樓主好像基本組裝電腦仲係未太懂,拆火牛電容好易短路爆火花或觸電,相信比個米缸做膽有人未必敢做,買只新牛最實際。
但樓主話要挑戰嘛, 咪由佢挑下囉

但記住大電容要 discharge, 否則死左人, 唔好話我無講

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-7-8 09:24 AM 發表

但樓主話要挑戰嘛, 咪由佢挑下囉

但記住大電容要 discharge, 否則死左人, 唔好話我無講
咁又係電髮錢都可以慳返

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-7-7 11:50 PM 發表

對...
折牛都危險,冇電底就吾好搞,吾係樣樣野望一望YT就識,小則放煙花,大則就...

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-8 09:27 AM 發表

咁又係電髮錢都可以慳返
220v交流電峰值是380v,電容儲起380v電壓通過人體,都幾舒服,好過安樂死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-8 09:27 AM 發表

咁又係電髮錢都可以慳返
不如好似d卡通片直接吉隻手指入電掣位米極速電髮咯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-7-8 09:33 AM 發表

對...
折牛都危險,冇電底就吾好搞,吾係樣樣野望一望YT就識,小則放煙花,大則就...
大則係咪有機會出執屍隊上門收遺體係咪?

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-7-8 10:00 AM 發表

大則係咪有機會出執屍隊上門收遺體係咪?
應該係,除非吾係

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-7-8 10:02 AM 發表

應該係,除非吾係
好多電器工業意外都係咁發生,380v對人體傷害好大,搞380v以上電壓唔講得笑。

回覆 引用 TOP

感激咁多位師兄既意見!!THX
其實小弟呢又真係未夠功力既!!都係買隻牛換咗佢算啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 為正義而生存 於 2020-7-7 07:25 PM 發表

雷電模擬器好似唔多好用.夜神唔係好用D?
但係點解我玩果隻game呢個個都話雷電最好用既?
定係我電腦配置唔夠呢?
唔怪得我有時都會LagLag地?
呢個配置幫手望望係咪唔多夠定要加RAM?

作業系統:Microsoft Windows 7 64比特
CPU型號:Intel(R) Core(TM)i5-4570 CPU @ 3.20GHz
總記憶體:7.9 GB
可用記憶體:2.5 GB
顯卡型號:NVIDIA GeForce GTX 760 (20171027)
OpenGL:4.6.0 NVIDIA 388.13
IE版本:10.0
模擬器版本:4.0.29
=
=
運行參數:CPU(4核) 記憶體(3072M) 正在運行(1) 高速(1)
解析度:1600x900 dpi 240 fps 60

引用:
原帖由 薄荷甜餅 於 2020-7-8 11:57 AM 發表

但係點解我玩果隻game呢個個都話雷電最好用既?
定係我電腦配置唔夠呢?
唔怪得我有時都會LagLag地?
呢個配置幫手望望係咪唔多夠定要加RAM?

作業系統:Microsoft Windows 7 64比特
CPU型號:Intel(R) Core(TM)i5-4570 CPU @ 3.20GHz
總記憶體:7.9 GB
可用記憶體:2.5 GB
顯卡型號:NVIDIA ...
模擬器可以SET 你玩乜GAME

借舍位問一問...我想問模擬器係食CPU定係GPU????

引用:
原帖由 為正義而生存 於 2020-7-8 01:13 PM 發表

模擬器可以SET 你玩乜GAME
劍靈革命

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]