• 瀏覽: 1,964
  • 回覆: 22
本主題由 peterchan 於 2020-7-2 10:02 PM 分類
部機開左幾分鐘之後會開始有滋滋聲,過多一兩分鐘滋多幾聲就會自己重新開機不斷重複同一個問題,唔肯定係咪火牛出事,如果係既話換咩牛好?

Maxxon A series  580W ATX Power Supply
MSI A320M PRO M2
AMD R5-2600
GTX1050Ti
240 SSD x2
8GB RAM x2

熱賣及精選
多數牛

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-7-1 07:20 PM 發表

多數牛
除非唔係

Do you feel the heartbeat of land?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 littledawnxoeur 於 2020-7-1 06:25 PM 發表

部機開左幾分鐘之後會開始有滋滋聲,過多一兩分鐘滋多幾聲就會自己重新開機不斷重複同一個問題,唔肯定係咪火牛出事,如果係既話換咩牛好?

Maxxon A series  580W ATX Power Supply
AMD R5-2600
GTX1050Ti
240 SSD x2
8GB RAM x2 ...
底板壞, 不是牛, 牛壞不會自己重開

買塊 B450 頂住當先

回覆 引用 TOP

我試過,換左牛生猛返晒

##各人體質唔同只供參考

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 littledawnxoeur 於 2020-7-1 06:25 PM 發表

AMD R5-2600
GTX1050Ti
240 SSD x2
8GB RAM x2 ...
你試下聽清楚聲音係底板定火牛發出嘅。

回覆 引用 TOP

Maxxon A series  580W ATX Power Supply 20%
MSI A320M PRO M2                   50%
AMD R5-2600                          1%
GTX1050Ti                            20%
240 SSD x2                            1%
8GB RAM x2                           8%

純估 

回覆 引用 TOP

錄音放上來聽下.

回覆 引用 TOP

純估

Maxxon A series  580W ATX Power Supply 3%
MSI A320M PRO M2 96%
AMD R5-2600  0%
GTX1050Ti   1%
240 SSD x2  0%
8GB RAM x2  0%

回覆 引用 TOP

純估

Maxxon A series  580W ATX Power Supply 80%
MSI A320M PRO M2 19%
AMD R5-2600  0%
GTX1050Ti   1%
240 SSD x2  0%
8GB RAM x2  0%

p.s. 依個牌子既火牛我都有幾隻, 專用黎臨時救機用。買最貴時都係唔洗三舊水。隻野攞起係輕飄飄既, 見開唔同火牛既朋友絕對知乜事。依D什嘜牛, 只適合無顯卡既中低階機玩下咁用, 壞左亦唔肉赤

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

漏電,先換拖板,power cable,唔得再換火牛

回覆 引用 TOP

岩岩一拆走左條RAM同SSD就冇事,應該係火牛供電問題⋯⋯
如果換牛的話各位有咩好推介同埋買幾W好?

問題又很多種,具體不能確定是哪種問題,妳可以把主機拆下來用大功率吹風機把灰塵吹掉,風扇電源顯卡都吹,內存條用紙張單方面濾幾下,卡槽吹幹淨

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 littledawnxoeur 於 2020-7-2 05:25 PM 發表

岩岩一拆走左條RAM同SSD就冇事,應該係火牛供電問題⋯⋯
如果換牛的話各位有咩好推介同埋買幾W好?
大路野Antec gaming

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]