• 瀏覽: 4,010
  • 回覆: 29
引用:
原帖由 2505759739 於 2020-7-2 09:29 PM 發表

請問是什么版本,可否更新嗎?

附件

DSC_4878.JPG(271.08 KB)

2020-7-2 09:57 PM

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 雨中進擊的水果 於 2020-7-2 10:12 PM 發表

:我想問一下您的計算機的cpu規格
10年前的i3 550
底板 Asus P7P55D-E LX

原本用的i7 870 燒了,打算淘寶回來

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 2505759739 於 2020-7-2 09:08 PM 發表

Windows10 最新版本是 ver 2004
你這部電䐉只可更新至windows10 ver.1909 版本
首先安装好win7 之后,就下載 windows10 ver.1909 版本升級就可
1) 硬件唔會限制令你裝唔到2004版本.....用Core2Duo 既機一樣可以裝到2004

2) 樓主有Win7 條key 係唔需要先裝7 再裝10, 可以直接裝10 而用番 7 條key, 條件當然係條Key本身係合法版本並且未在其他機器上安裝過10

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
引用:
原帖由 朱投炳 於 2020-7-3 10:34 AM 發表

1) 硬件唔會限制令你裝唔到2004版本.....用Core2Duo 既機一樣可以裝到2004

2) 樓主有Win7 條key 係唔需要先裝7 再裝10, 可以直接裝10 而用番 7 條key, 條件當然係條Key本身係合法版本並且未在其他機器上安裝過10 ...
對,我用Key本身係合法版本並且未在其他機器上安裝過10,會試下update 2004版本

引用:
原帖由 朱投炳 於 2020-7-3 10:34 AM 發表

2) 樓主有Win7 條key 係唔需要先裝7 再裝10, 可以直接裝10 而用番 7 條key, 條件當然係條Key本身係合法版本並且未在其他機器上安裝過10 ...
長智識謝

回覆 引用 TOP

正板會检测你部机入面識别碼
所以值接新装win10便可
不用升级
已試過

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fookbb 於 2020-7-3 12:28 PM 發表

對,我用Key本身係合法版本並且未在其他機器上安裝過10,會試下update 2004版本
成功更新至2004版本了

附件

2004.jpg(18.62 KB)

2020-7-5 11:45 PM

回覆 引用 TOP

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
I will wait and see for .... 3 more months

Actress: 今田美桜、浜辺美波、永野芽郁
Book: 第一序列, 滄元圖, 大夢主
Comic: キングダム
Game: 大航海時代Online
Singer: 杜このみ
Song: シュガーソングとビターステップ / Unison Square Garden
WFH

回覆 引用 TOP

而家仲用32 bit 版本? 而家都用64 bit 版本的, 再裝過吧

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-7-9 09:23 PM 發表

而家仲用32 bit 版本? 而家都用64 bit 版本的, 再裝過吧
我本身硬件都用唔到64 bit

引用:
原帖由 fookbb 於 2020-7-12 12:18 AM 發表

我本身硬件都用唔到64 bit
i3 肯定用到64-bit

回覆 引用 TOP

收左一萬蚊可以買部新機      

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]