• 瀏覽: 4,076
  • 回覆: 29
全新裝過Windows 7,更新到SP1
升上 Windows 10Update到30%就出現以下問題,之後就還原返Windows 7
求救解決方法,謝謝!

附件

DSC_4686.JPG(137.65 KB)

2020-6-30 04:23 PM

熱賣及精選
引用:
原帖由 fookbb 於 2020-6-30 04:23 PM 發表

全新裝過Windows 7,更新到SP1
升上 Windows 10Update到30%就出現以下問題,之後就還原返Windows 7
求救解決方法,謝謝!
直接clean installation上Win10啦,反正Win7冇野要做backup

:請問你部電腦 spec 什么cpu 

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-6-30 06:06 PM 發表

直接clean installation上Win10啦,反正Win7冇野要做backup
請問要點做?

引用:
原帖由 fookbb 於 2020-7-1 12:24 AM 發表

請問要點做?
供你參考

https://www.youtube.com/watch?v=AgmIFZl5khc&vl=zh-Hant

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fookbb 於 2020-7-1 12:24 AM 發表

請問要點做?
https://www.youtube.com/watch?v=MFXU5muKHkA

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
引用:
原帖由 朱投炳 於 2020-7-1 11:45 AM 發表

https://www.youtube.com/watch?v=MFXU5muKHkA
我只得windows 7 正版序號

引用:
原帖由 2505759739 於 2020-6-30 10:50 PM 發表

:請問你部電腦 spec 什么cpu 
10年前既i3 550

直裝win10唔得麼

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fookbb 於 2020-7-1 11:01 PM 發表

我只得windows 7 正版序號
裝Win10,可以用正版Win7序號呀。

引用:
原帖由 krzys995x8 於 2020-7-1 11:54 PM 發表

裝Win10,可以用正版Win7序號呀。
是嗎, 好, 試下先, 謝謝.

回覆 引用 TOP

您不直接贏得10分嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fookbb 於 2020-7-1 11:09 PM 發表

10年前既i3 550
Windows10 最新版本是 ver 2004
你這部電䐉只可更新至windows10 ver.1909 版本
首先安装好win7 之后,就下載 windows10 ver.1909 版本升級就可

引用:
原帖由 2505759739 於 2020-7-2 09:08 PM 發表

Windows10 最新版本是 ver 2004
你這部電䐉只可更新至windows10 ver.1909 版本
首先安装好win7 之后,就下載 windows10 ver.1909 版本升級就可
收到
我剛剛直接用手指 裝Windows 10了

引用:
原帖由 fookbb 於 2020-7-2 09:25 PM 發表

收到
我剛剛直接用手指 裝Windows 10了
請問是什么版本,可否更新嗎?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]