• 瀏覽: 3,247
  • 回覆: 38
  • 追帖: 1
本主題由 peterchan 於 2020-6-30 09:19 AM 分類
請問呢個 keyboard 應該点㩒才可以 print screen ? model : K03 Mini Keyboard, 謝謝 !

熱賣及精選
C:\Users\login name\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Accessibility\螢幕小鍵盤

得失前緣已定  聚散本是平常  執著徒增煩惱  灑脫樂得自然

Success is a journey not a destination

回覆 引用 TOP

這些keyboard多數tablet / 手機打字用吧 

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
滅團先兆: 唔怕神一樣嘅對手,最怕豬一樣嘅隊長

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 atomz 於 2020-6-29 05:51 PM 發表

這些keyboard多數tablet / 手機打字用吧
但佢個keyboard有windows粒掣

引用:
原帖由 MuTeKi 於 2020-6-29 06:40 PM 發表

但佢個keyboard有windows粒掣
唔係隻隻有windows粒制既KEYBOARD都一定有齊所有傳統既制

回覆 引用 TOP

先按CTRL再遂個掣試,求其開個文書軟件睇下可唔可以PASTE到,試到得為止,唔會浪費好多時間姐?

引用:
原帖由 Morningsky 於 2020-6-29 08:49 PM 發表

先按CTRL再遂個掣試,求其開個文書軟件睇下可唔可以PASTE到,試到得為止,唔會浪費好多時間姐?
好的,今日試下,謝謝你

回覆 引用 TOP

買個 keyboard 四十幾蚊, 同佢糾纏你精神時間都不止這個價錢

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-6-30 09:21 AM 發表

買個 keyboard 四十幾蚊, 同佢糾纏你精神時間都不止這個價錢
買的時候沒有留意它沒有 Print Screen 制,所以上來問吓,有好多事情不是講物品的价值。唔識答,或者唔想答,其實可以不用花時間回覆別人。

引用:
原帖由 linda923 於 2020-6-30 09:39 AM 發表

買的時候沒有留意它沒有 Print Screen 制,所以上來問吓,有好多事情不是講物品的价值。唔識答,或者唔想答,其實可以不用花時間回覆別人。
又吾係咁講,經常用花幾十蚊執過件有print screen kb仲好過啦,極少用米用手機影咯!

其實Google下都check到要用apps或按多幾個key先做到print screen效果

ps: 答左樓主,吾滿意又叫人吾好覆,不如樓主吾好問啦!

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-6-30 11:12 AM 發表

又吾係咁講,經常用花幾十蚊執過件有print screen kb仲好過啦...

其實Google下都check到要用apps或按多幾個key先做到print screen效果

ps: 答左樓主,吾滿意又叫人吾好覆,不如樓主吾好問啦! ...
話人花時間糾纏,跟本不是答別人問題,係浪費自己時間,無聊至極。咩叫答問題都唔知,不用先學習專重 !  或者參考樓上,什麼是真正幫人去解決問題的 Ching 吧!

引用:
原帖由 linda923 於 2020-6-30 11:23 AM 發表

話人花時間糾纏,跟本不是答別人問題,係浪費自己時間,無聊至極。咩叫答問題都唔知,不用先學習專重 ! 或者參考樓上,什麼是真正幫人去解決問題的 Ching 吧! ...
又係肺話一堆,仲要拉埋"尊重"c兄落水

講真上得來就係"浪費"時間,要等運到...
不如直接問Google神吧,得吾得即知!

回覆 引用 TOP

好在你不是管理員,要不然樣樣叫人 Google, 不準發問問題,呢 d 討論區聽執笠 !

試吓 Fn + F9 睇吓係乜嚟

Do you feel the heartbeat of land?
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]