• 瀏覽: 3,520
  • 回覆: 54
  • 追帖: 1
colorful SL500 DDR
用咗一兩個月,就出現問題

我用緊usb 連接住

熱賣及精選
卡拿浮? 愛莫能助了

回覆 引用 TOP

SSD係咁,比返原廠睇吓有無得救,如果無backup就
菩提本無樹,明鏡亦非台,本來無一物,何處惹塵埃 。

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
滅團先兆: 唔怕神一樣嘅對手,最怕豬一樣嘅隊長

回覆 引用 TOP

是淘佬貨嗎?流主Cap圖咁靚相信不是一般新手,應該知道什麼是Samsung 860 Pro或evo再唔係Crucial Mx500 ssd,講白D即係自找麻煩囉。

回覆 引用 TOP

時晨8字唔夾

任何牌子都有機會咁樣情況

引用:
原帖由 GamingAce01 於 2020-6-26 06:55 PM 發表

colorful SL500 DDR
用咗一兩個月,就出現問題
11305515 11305516 11305517 11305518
我用緊usb 連接住
試下唔用USB, 直接接落架機度睇下點

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-6-27 02:44 AM 發表

時晨8字唔夾

任何牌子都有機會咁樣情況
等流主答埋是否听了淘仔6存1講,買了淘仔貨?再者等吓佢怎樣搞保養?其實應該流主睇落不似電腦新手,有問題係上代理換貨唔係上來問。

回覆 引用 TOP

唔使問啦, 貪平先會買colorful啦,,, 現在樓主個心應該都很colorful了///

成隻拿去換啦.. 呢d SSD最少都保3年

係唔係=7彩虹, 我有張7彩虹display玩左10幾年

回覆 引用 TOP

又學倒嘢,原來有一種嘢叫"表面固態"

https://zhuanlan.zhihu.com/p/32341339

這樣結果的現實意義就是,如果將SL500作為主盤,佔用了200G系統和遊戲資料後,這片固態會開始暴露出相當嚴重的掉速和失去響應的問題,更新遊戲會出現卡頓,載入地圖也會開始變慢並持續卡頓,糟糕的IO能力會成為PC系統的瓶頸,就算是1080ti+8700K的配置使用這片固態也會因為200G之後的掉速而無法正常的暢玩吃雞,甚至藍屏卡死。

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
滅團先兆: 唔怕神一樣嘅對手,最怕豬一樣嘅隊長
引用:
原帖由 atomz 於 2020-6-27 09:02 AM 發表

唔使問啦, 貪平先會買colorful啦,,, 現在樓主個心應該都很colorful了///

成隻拿去換啦.. 呢d SSD最少都保3年
如果是淘仔貨你要教佢怎樣退?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 productdesigner 於 27-6-2020 10:28 發表

又學倒嘢,原來有一種嘢叫"表面固態"

https://zhuanlan.zhihu.com/p/32341339

這樣結果的現實意義就是,如果將SL500作為主盤,佔用了200G系統和遊戲資料後,這片固態會開始暴露出相當嚴重的掉速和失去響應的問題,更新遊戲會出現卡頓,載入地圖也會開始變慢並持續卡頓,糟糕的IO能力會成為PC系統的瓶頸,就算是1080 ...
世間上有D咁別緻東西?

咁不如買海康威士好過

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-6-27 10:37 AM 發表

世間上有D咁別緻東西?

咁不如買海康威士好過
😂邑9樣

盛衰交替,物極必反
引用:
原帖由 blackkh 於 27-6-2020 10:48 發表

😂邑9樣
舊年5舊幾水買左960G而家仲好生猛

回覆 引用 TOP

你哋個個有彈無贊,看來流主又要改揸潛水艇,,玩下深潛先,,

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]