• 瀏覽: 1,177
  • 回覆: 3
之前買兩部 TP-Link Archer C2 AC750 Router,一部三年前買、另一部兩年前買,兩部先後約兩年就故障,手機成日上唔到網,就算接通都冇數據,有時就頻道受干擾 !

懷疑係夏季冇開冷氣時,散熱唔好導致功能衰退,不過兩三舊水都唔可以要求太多,依家諗住換華為 X3 PRO,平平地可玩 WIFI6,希望唔會學 TP-Link 咁快玩完啦 !

熱賣及精選
引用:
原帖由 SE337 於 2020-6-23 03:06 PM 發表

之前買兩部 TP-Link Archer C2 AC750 Router,一部三年前買、另一部兩年前買,兩部先後約兩年就故障,手機成日上唔到網,就算接通都冇數據,有時就頻道受干擾 !

懷疑係夏季冇開冷氣時,散熱唔好導致功能衰退,不過兩三舊水都唔可以要求太多,依家諗住換華為 X3 PRO,平平地可玩 WIFI6,希望唔會學 TP-Link 咁快玩完啦 ! :smile_3 ...

正常無冷氣都OK,有些router沒有散熱孔,一樣可以運作,更有些外置硬碟,包了好厚的膠,根本無法散熱。

X3 PRO 應該可以勝任,因為使用最優質的技術製成。

最大優勢,是抗干擾。

而且白色夠時尚,這一期,流行白色的機身顏色設計。

🤣😂😆🍜🥣🍧🍨🥧🎂🍫🍬🍭🍡🍯🍮
引用:
原帖由 黃金工程 於 2020-6-27 01:18 AM 發表

正常無冷氣都OK,有些router沒有散熱孔,一樣可以運作,更有些外置硬碟,包了好厚的膠,根本無法散熱。

X3 PRO 應該可以勝任,因為使用最優質的技術製成。

最大優勢,是抗干擾。

而且白色夠時尚,這一期,流行白色的機身顏色設計。

11306624 ...
我果兩部就係呢部了 ! 細心留意番先知,散熱喺底部,可能真係熱得滯,成日都會出現問題,將兩部機對換又正常番....正此類推重複對換使用,邊部熱過籠出現問題、就即刻換番另一部,又正常番一段時間 ! 但成日咁換都唔係辦法,加上 WIFI6 Router 價格貼地,所以考慮轉 WIFI6。但我網上做哂功課,睇左好多國內外用家評測,竟然話小米 AX1800,比華為 AX3 PRO 更好...?! 師兄有乜意見? thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SE337 於 2020-6-23 03:06 PM 發表

懷疑係夏季冇開冷氣時,散熱唔好導致功能衰退,不過兩三舊水都唔可以要求太多,依家諗住換華為 X3 PRO,平平地可玩 WIFI6,希望唔會學 TP-Link 咁快玩完啦 ! :smile_3 ...
Router 過熱一向是常見問題,我之前購入了Router 散熱架,一層層把 router, modem 分隔開,每層底下有風扇吹人住。對散熱有很大幫助。

Amp: SR71A, Furutech X1, Graham Slee Solo ULD
Player: IPC, Hifiman 901
HP: HD800, HD600, HFI780, ATH- W5000 / A900X Ltd /
      Pro700 gold / ES7 / ES10, Philips X1, FA hope6  
IEM: ES velvet, CE531pro, HP-TWF11R, SA1, Klipsch X10
CM: MG6pro

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]