• 瀏覽: 736
  • 回覆: 6
  • 追帖: 1
日本遊戲100多ping
因為日本遊戲就用返日本測速APP28ping不知點解..
請問我要換路由路嗎?
而家唔知遊戲ser定路由器問題
有玩外國遊戲的人知嗎?
我DIR-605L 其實本身都慢 佢寫300mpbs但我得40mpbs 咁係代表咩?
如要換路由器點揀?thx

附件

nw.png(81.78 KB)

2020-6-17 02:39 PM

a11.jpg(33.37 KB)

a22 (1).jpg(33.4 KB)

a22 (1).jpg

a33.jpg(34.1 KB)

熱賣及精選

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 a1232 於 2020-6-17 01:34 AM 發表

日本遊戲100多ping
用返日本測速28ping不知點解..
請問我要換路由路嗎?
而家唔知遊戲ser定路由器問題
有玩外國遊戲的人知嗎?
我DIR-605L 其實本身都慢 佢寫300mpbs但我得40mpbs 咁係代表咩?
如要換路由器點揀?thx ...
日本測速?

你講嘅係真理定道理?

真理係個個都話啱.

道理只係部份人話啱.
ping 係話某一點嘅反應時間, 類似打通電話.

ping 605l, 不大過10
ping www.hkstar.com (本地), 不大過50)
ping 海外, 冇標準.

你講嘅係真理定道理?

真理係個個都話啱.

道理只係部份人話啱.

回覆 引用 TOP

router粒processor唔夠快,實反應慢,所以咪高ping,同電腦一樣,想快咪比貴啲買高速router或者gaming router

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○
沒有永遠的朋友,也沒有永遠的敵人,只有永遠的利益。
滅團先兆: 唔怕神一樣嘅對手,最怕豬一樣嘅隊長

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 SOMA1963 於 2020-6-17 04:06 AM 發表

日本測速?
日本測速APP 試到28PING 但遊戲100+

引用:
原帖由 a1232 於 2020-6-17 02:41 PM 發表

日本測速APP 試到28PING 但遊戲100+
1. 可能唔同server, 講過香港一般連國外大部份都過50, 28 可能係本土, 即測試點同server 係同一地區或國家, 可以比較ping 香港同 yahoo(美國, ip 8.8.8.8)

你講嘅係真理定道理?

真理係個個都話啱.

道理只係部份人話啱.

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]