• 瀏覽: 3,682
  • 回覆: 72
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 catfield 於 2020-6-5 10:24 PM 發表

你好醒呀,今日電腦鋪都係咁同我講,話要連機箱一齊換先得。
換埋機箱啦,新高登的國產機箱百幾蚊個買到新貨,根本唔洗再糾纏在此,浪費時間

熱賣及精選
引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-6-4 09:41 PM 發表

唔好講到GTR咁屎,正常用我試過10年換機都未壞
我可能我唔好彩,一用GTR嘅火牛就壞,山長水遠去總代理換過隻火牛,點知用兩用又壞咗,唔想再去換,買過另一個牌子嘅火牛算啦!

引用:
原帖由 homashou128 於 2020-6-6 11:55 AM 發表

我可能我唔好彩,一用GTR嘅火牛就壞,山長水遠去總代理換過隻火牛,點知用兩用又壞咗,唔想再去換,買過另一個牌子嘅火牛算啦!
部機有無顯卡?
我見係有顯卡情況下壞係最多
用內顯既真係唔多見會壞

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
GTR 咁出名一定唔係假啦,偶然一隻用到較耐都代表不了什麼

回覆 引用 TOP

電子野都係睇人品

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-6-6 11:54 AM 發表

換埋機箱啦,新高登的國產機箱百幾蚊個買到新貨,根本唔洗再糾纏在此,浪費時間
無有錯再$120買只450w antec 銅牛才用了$250不用煩。

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-6-6 12:20 PM 發表

電子野都係睇人品
閣下說話太籠統了,一只gtr650和一只Seasonic 650 Titanium 有人免費送比你攞走,心諗你雙手最誠實的。

引用:
原帖由 朱投炳 於 2020-6-6 11:59 AM 發表

部機有無顯卡?
我見係有顯卡情況下壞係最多
用內顯既真係唔多見會壞
好多年前嘅事,無用顯卡,電腦備置AMD Phenom 1055ti ,Gigabyte GA-880GMA-USB3,DDR3 4GBx2,320GB HDD x1,光碟機x1。

引用:
原帖由 leungmanman 於 6-6-2020 12:45 發表

閣下說話太籠統了,一只gtr650和一只Seasonic 650 Tatinum 有人免費送比你攞走,心諗你雙手最誠實的。
免費冇所謂, 總之係全新就得

2:30開始示範GTR放煙花

https://www.youtube.com/watch?v=MblASvZiuIg

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 homashou128 於 2020-6-6 12:49 PM 發表

好多年前嘅事,無用顯卡,電腦備置AMD Phenom 1055ti ,Gigabyte GA-880GMA-USB3,DDR3 4GBx2,320GB HDD x1,光碟機x1。
1055 當年耗電量甚高, 揀隻好D及火數高既火牛係應該. 如果搭隻火牛只係剛好, 當打機時再扯高D電量的確對渣火牛係問題.

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 louie186 於 2020-6-5 10:39 PM 發表

測試唔使入箱,舊火牛接電源,放箱外插底板,ssd,顯卡,㗎機正常會著
唔該曬。
我今日換條新既電源線後,今日開關左4次電腦都無事,如果換返舊果條就開唔著,所以應該真係電源線出事了。
不過你地都話我火牛有機會出事,我過幾日落樓下電腦鋪買新機箱火牛再換,不過我會問下電腦鋪肯唔肯幫我換,咁我就唔駛睇YouTube 慢慢試

引用:
原帖由 凡間自我的果哥 於 2020-6-6 09:58 AM 發表

唔系电源线 应该系电源开关果过制
唔該你。
不過個問題解決左喇,換左新既電源線,暫時都ok, 無再出現唔著喇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-6-6 11:54 AM 發表

多謝你呢個提議,可能貴少少落樓下電腦鋪換,咁我唔駛睇YouTube 慢慢試整嘛。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-6-6 12:28 PM 發表

無有錯再$120買只450w antec 銅牛才用了$250不用煩。
$250火牛對嗎?
咁都唔算太貴,咁我問電腦鋪可唔可以換呢隻火牛喇。
謝謝你。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 catfield 於 2020-6-6 10:46 PM 發表

多謝你呢個提議,可能貴少少落樓下電腦鋪換,咁我唔駛睇YouTube 慢慢試整嘛。
電腦舖換, 自己換, 各有利弊, 電腦舖換, 你又走返條舊路, 被人騙,

自己換, 成套換, 初學者來說都幾辛苦, 但不是好難的事, 你能做得到的

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]