• 瀏覽: 1,440
  • 回覆: 9
如題, thx.

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
bitlocker

引用:
原帖由 chinahistor 於 2020-5-12 08:21 發表

bitlocker
Thx
I'll try try

My name is Pong! James Pong!

回覆 引用 TOP

SD手指本身已經有跟個ENCRYPTION SOFTWARE.

引用:
原帖由 esprithk 於 2020-5-15 11:05 AM 發表

SD手指本身已經有跟個ENCRYPTION SOFTWARE.
非常容易奶嘢,我試過早年買過兩隻自帶加密程式手指,搞搞下,佢就唔會update,一換windows就死晒,結果拖下拖下,啲嘢冇晒。連間嘢都執埋。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 東方紅 於 2020-5-15 08:21 PM 發表

非常容易奶嘢,我試過早年買過兩隻自帶加密程式手指,搞搞下,佢就唔會update,一換windows就死晒,結果拖下拖下,啲嘢冇晒。連間嘢都執埋。 ...
其實要求高一般方便易用zip加p/s已足夠。

引用:
原帖由 alee001 於 2020-5-15 08:48 PM 發表

其實要求高一般方便易用zip加p/s已足夠。
真係,唔好搞咁多嘢,而家買咗隻指紋加密32GB,都驚驚地,冇備份又驚,又備不如唔用...

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 東方紅 於 2020/5/15 20:21 發表

非常容易奶嘢,我試過早年買過兩隻自帶加密程式手指,搞搞下,佢就唔會update,一換windows就死晒,結果拖下拖下,啲嘢冇晒。連間嘢都執埋。 ...
SanDisk都係執嗎?

另外,我一定會另外backup一份在外置Harddisk收好。

你要記得USB手指壽命是很短。
一般600次後就開始隨時瓜。 最長命也只是2000次。

所以如果你是天天都有抄寫,咁應該最多2年就死。

我現在都改曬用onedrive / NAS

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2020/5/15 20:53 發表

真係,唔好搞咁多嘢,而家買咗隻指紋加密32GB,都驚驚地,冇備份又驚,又備不如唔用...
簡單的定期backup 去外置HARDDISK。
不用時,外置HARDDISK不會連接PC。 會收藏在櫃內鎖好。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 東方紅 於 2020-5-15 08:53 PM 發表

一陣手指都比人切埋

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]