• 瀏覽: 2,438
  • 回覆: 28
本主題由 peterchan 於 2020-5-12 11:08 AM 分類
買左新顯示卡插左,電腦感應唔到
是不是底板太舊支援唔到-.-

附件

IMG_20200511_211359.jpg(286.44 KB)

2020-5-11 11:15 PM

IMG_20200511_203431.jpg(437.23 KB)

2020-5-11 11:15 PM

熱賣及精選
引用:
原帖由 fb320a1f6d606b 於 2020-5-11 11:15 PM 發表

用緊咩底板? 張卡有冇插 6pin 電?

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2020-5-11 11:24 PM 發表

用緊圖中既底板,我新買既顯卡條線係6pin但得5針

附件

IMG_20200511_204731.jpg(253.67 KB)

2020-5-12 12:11 AM

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2020-5-11 11:24 PM 發表

有插,但都感應唔到,上間顯示卡下載驅動程式,話搵唔到相關硬件,唔俾我安裝程式

引用:
原帖由 fb320a1f6d606b 於 2020-5-12 12:13 AM 發表

有插,但都感應唔到,上間顯示卡下載驅動程式,話搵唔到相關硬件,唔俾我安裝程式
BIOS 有無設定PCI-E 顯示卡優先?

回覆 引用 TOP

你有無等耐少少, 我換過顯咭, 佢第一次起機會諗一陣, 成個畫面黑晒你會以為開唔到機, 我個次都等咗幾分鐘, 見佢HD有閃燈就由得佢, 等多一陣就出畫面

回覆 引用 TOP

條線插咗落顯卡未?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 fb320a1f6d606b 於 2020-5-12 12:11 AM 發表

你可否影下你只火牛條Pci-e供電綫來睇睇 ( 5pin咁獨特?)

引用:
原帖由 fb320a1f6d606b 於 2020-5-11 11:15 PM 發表

呀樓主你張什麼相片 Pci-e 1.0何來變了泥黃色? Asus b365 M-A我砌個好幾部,你求其影張相問嘢真係一啲誠意都沒有。

引用:
原帖由 fb320a1f6d606b 於 2020-5-12 12:11 AM 發表

無理由5針,你用咩火牛,應該有條6 pin pcie 線插顯卡。另外,有冇入 bios set 返用顯卡 instead of on board

樓主點解唔post 底板, 顯卡及火牛全相?

起碼都提供型號俾網友知吖

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wkkenneth 於 2020-5-12 08:38 AM 發表

無理由5針,你用咩火牛,應該有條6 pin pcie 線插顯卡。另外,有冇入 bios set 返用顯卡 instead of on board
我都好想見識一吓Pci-e 5pin 供電係怎樣設計的。希望樓主可以將這秘密供開比大家見識見識。

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-5-12 07:41 AM 發表

呀樓主你張什麼相片 Pci-e 1.0何來變了泥黃色? Asus b365 M-A我砌個好幾部,你求其影張相問嘢真係一啲誠意都沒有。
芽石有底板係用"泥黃色"插槽

但就同佢#3 張圖完全唔同

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
引用:
原帖由 朱投炳 於 2020-5-12 10:18 AM 發表

芽石有底板係用"泥黃色"插槽
https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/91XhWiIzHiL._AC_SL1500_.jpg

但就同佢#3 張圖完全唔同

https://www.asus.com/media/globa ... P_setting_fff_1_90_ ...
但樓主話買咗兼用緊b365ma 認不到新顯卡,佢都唔知用(求其影塊舊底板)那塊底板就真?

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-5-12 10:31 AM 發表

但樓主話買咗兼用緊b365ma 認不到新顯卡,佢都唔知用(求其影塊舊底板)那塊底板就真?
係 用緊b365ma底板,原來係我無更新windown10,版本太舊,阻擋左系統自動搵顯示卡既驅動程式

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]