• 瀏覽: 1,837
  • 回覆: 16
想了解自已CPU 2012/10 生產,主機板 2013 生產

想換個顯示卡,查左戲戲推薦要求既顯示卡係2017年生產

問題太舊硬件,加插新最近硬件,會唔會易壞?或有影響

謝謝

回覆 引用 TOP

直接講你塊乜底板,乜火牛,想換乜卡好過啦

回覆 引用 TOP

戲遊推薦配置要求:
處理器:Quad core CPU 3.0 GHz
內存:6 GB RAM
顯卡:GeForce GTX 760
硬盤:3 GB

自已電腦硬件
處理器:AMD A10-5800K 4GHz
內存:8 GB RAM
顯卡:AMD Radeon HD 7660D
硬盤:已足夠

目前已知要換顯卡,其他我要自已GOOGLE查下,不知有什麼建議,謝謝

回覆 引用 TOP

AMD Radecon HD 7660D

即係內顯

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

無問題!
你最平買張GTX1650, 就ok!

回覆 引用 TOP

路過

HD 7660D同GTX760基本上功能上同級架,只係快慢有分別

其實最好全部換過晒, 總好過到時觀音掃把腳

得失前緣已定  聚散本是平常  執著徒增煩惱  灑脫樂得自然

Success is a journey not a destination

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mac仔 於 2020-4-22 11:28 PM 發表

路過

HD 7660D同GTX760基本上功能上同級架,只係快慢有分別
HD7660D 是a10-5800k apu內顯, 效能大約跟gt730 相約~!
配1050 ti 可以, gtx1650都應該ok~!
https://www.youtube.com/watch?v=pBYiGMBEHrQ

回覆 引用 TOP

樓主Check自己塊底板有否支援Pci-e 3.0 如有技術上所有gtx1650 都能使用(只要火牛夠力)

回覆 引用 TOP

RTX2080TI

回覆 引用 TOP

AMD 底板套裝就不如買番AMD 顯卡啦

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

唔使上網,開機相蓋或者睇說明書有無pcie,火牛幾多火
如火牛有450w就插張gtx1650或5500xt就得

回覆 引用 TOP

唔一定pcie3,就算塊板係pcie2都插到

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-4-23 10:20 AM 發表

唔一定pcie3,就算塊板係pcie2都插到
或者人家有要求呢!Pci-e不足3.0怎樣發揮RTX 2080ti的效能呀!?

引用:
原帖由 leungmanman 於 23-4-2020 10:43 發表

或者人家有要求呢!Pci-e不足3.0怎樣發揮RTX 2080ti的效能呀!?
呢度有比較,插3.0x4都係減DD, 插2.0x16應該分別不大

只要張卡夠RAM對pcie流量要求不高

https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-2080-ti-pci-express-scaling/3.html

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]