• 瀏覽: 1,390
  • 回覆: 7
小弟一直用電腦做D文書處理速度都很正常,但最近要做D上網的工作部腦唔系好跟得上,又唔想花錢買過部,想問下C兄們加張display card 可以解決?有咩介紹十卜我塊底板,要買塊幾多GB能夠應付?請C兄們指教!

冇大作用,換SSD順便轉WIN64

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呼風喚雨 於 2020-4-20 06:50 PM 發表

11057451 11057452 11057453 小弟一直用電腦做D文書處理速度都很正常,但最近要做D上網的工作部腦唔系好跟得上,又唔想花錢買過部,想問下C兄們加張display card 可以解決?有咩介紹十卜我塊底板,要買塊幾多GB能夠應付?請C兄們指教! ...
唔係加張display card
首先你將電腦上有用資料做back up,然後重新裝64bit windows,因為32bit windows最多支援4GB ram,用唔哂8GB
最後想loading快D可以選擇性更換ssd
Crucial 1TB MX500 CT1000MX500SSD1 2.5" SATA 3 6Gb/s (Solid State Drive, SSD) 固態硬碟 7mm $915

附件

擷取1.PNG(158.08 KB)

2020-4-20 08:51 PM

回覆 引用 TOP

明白晒,thanks!!

回覆 引用 TOP

路過

上網建議用FIREFOX,會比CHORME用少D RAM及CPU

重有,建議UPDATE最新(最後)版DRIVER,用盡粒內顯
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-non-gcn-16-2-1-beta

引用:
原帖由 mac仔 於 2020-4-21 01:15 AM 發表

路過

上網建議用FIREFOX,會比CHORM用少D RAM及CPU

重有,建議UPDATE最新(最後)版DRIVER,用盡粒內顯
https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-non-gcn-16-2-1-beta ...
thx, C 兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呼風喚雨 於 2020-4-20 06:50 PM 發表

11057451 11057452 11057453 小弟一直用電腦做D文書處理速度都很正常,但最近要做D上網的工作部腦唔系好跟得上,又唔想花錢買過部,想問下C兄們加張display card 可以解決?有咩介紹十卜我塊底板,要買塊幾多GB能夠應付?請C兄們指教! ...
圖片左上角, 好不好更換?
有沒有方法, 可以在更換的同時, 也能保存原有設定的方法?

😀🤣😍😆😂🤣😍😍🍧 🍦

引用:
原帖由 黃金工程 於 2020-4-24 07:07 AM 發表

圖片左上角, 好不好更換?
有沒有方法, 可以在更換的同時, 也能保存原有設定的方法?
換電池時,火牛一直供電比底板應該得

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]