• 瀏覽: 4,293
  • 回覆: 17
每日每次開機,入視窗,總會Reboot一次
前後 已更換
底板
RAM
火牛
DISPLAY CARD
POWER CABLE
拖板

重裝WINDOWS無數次

究竟,問題出現在那裡???請各位師兄指教???
請師兄指教

附件

3.jpg(41.1 KB)

2020-4-12 02:04 PM

熱賣及精選
引用:
原帖由 多洛 於 2020-4-12 02:00 PM 發表

前後 已更換
底板
RAM
火牛
POWER CABLE
拖板

究竟,問題出現在那裡???請各位師兄指教???
請師兄指教 ...
佢好似講咗,你個driver有問題,但咩driver,冇講,通常,呢個錯誤通知係話你知驅動程式存在問題:你所安裝的驅動程序不兼容或者無法正常工作。
先update所有驅動,再新安裝,然後再慢慢搵問題。

不好意思,朱先生

最上面條LINK開吾到

應該driver出問題試下更新

Boot 入 Safe Mode 有無問題?

入到,無問題

各位師兄,可以指教嗎?

前天已重裝WINDOWS 10 專業版 2004,

重新安裝最新DRIVE,

但問題依舊,間中開機入WINDOW後,就會藍屏,REBOOT一次。

重裝過都有即係硬件有問題囉
最大嫌疑就係RAM 或 火牛, 然後底板

cpu problem

引用:
原帖由 朱投炳 於 2020-6-18 03:45 PM 發表

重裝過都有即係硬件有問題囉
最大嫌疑就係RAM 或 火牛, 然後底板
RAM,火牛,之前換過,底板換之前及換之後,都是這樣,會不會真是CPU有問題

唔係唔會而係機會最細

試RAM先, 問朋友借RAM 換黎試, 仲要試唔同RAM 槽
取消所有超頻有關BIOS設定

前後 已更換
底板
RAM
火牛
POWER CABLE
拖板

睇黎hardware出問題機會大............
差不多成部機換, 但無換CPU, 跌D錢搵街鋪試下換CPU, 不過CPU壞既機會
極之少, 今日有一皮買過哂D野, 換新機啦!

睇樓主的Capture Screen
報錯似係Driver既Power State問題導致藍畫面

1. 請問樓主你係米從主機版官方網站下載Driver? 定係等Windows自動下載安裝? 
(通常後者的Driver未必兼容)
2. 有冇裝齊Driver?
3. 可以嘗試重裝Driver,如樓主手頭冇第二部電腦做援助,可提供主機版的型號 (例如: GIGABYTE Z390-UD) 

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]