• 瀏覽: 2,638
  • 回覆: 25
我呢加1600 DDR3 4GBX2 
想玩CALL OF DUTY
但係隻GAME都用左我成7GB RAM
我想加多D RAM 買2手
咁我想問我加2條4GB好?
定係直接買2條8GB RAM? 
求意見

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
咩底板先? 不是所有底板都食到2條8GB

回覆 引用 TOP

Z87-GD65 MSI

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-3-13 11:12 PM 發表

照買多對2×8g Ram加上去便可。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-3-13 11:12 PM 發表

可以買兩條8GB, 但如果每條8GB, 就一定要雙面, 4GB一條就可單面或雙面

去元洲街新高登搵二手, 應該4GB 較易搵, 8GB比較難

回覆 引用 TOP

咁我應該買多2條4GB變16GB
定係直接買2條8GB變16GB好?

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-3-13 11:41 PM 發表

咁我應該買多2條4GB變16GB
定係直接買2條8GB變16GB好?
睇價錢, 如果不太貴, 買2條8GB雙面, 變24GB

如果8GB太貴, 就買2條4GB, 變16GB

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-3-13 11:46 PM 發表

睇價錢, 如果不太貴, 買2條8GB雙面, 變24GB

如果8GB太貴, 就買2條4GB, 變16GB
我上網睇D人講插晒4條RAM好易HARD機,知唔知2手8GB *2 幾錢?

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-3-13 11:51 PM 發表

我上網睇D人講插晒4條RAM好易HARD機,知唔知2手8GB *2 幾錢?
不會的, 我成日都4條RAM 上, 好耐無買二手RAM唔知價, 去新高登睇吧

回覆 引用 TOP

我想平D解決佢!

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-3-13 11:55 PM 發表

我想平D解決佢!
不會太貴, DDR3是下攔野, 新高登賣好平, 如8GB太貴就買2條4GB, 4GB 一定平

回覆 引用 TOP

新高登4g $80 8g $180度

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-3-13 11:55 PM 發表

我想平D解決佢!
直上8G x 2啦
怕就帶埋mb去試,試左先比$

回覆 引用 TOP

24GB當真用唔着 又開六張瀏覽器又打機再開影片 都係12GB不到 16GB完全OK 

回覆 引用 TOP

咁我去買多2條4G RAM ? 係咪一定要同牌子? 我用緊KINGSTON...
我想平D解決佢

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]