• 瀏覽: 5,583
  • 回覆: 97
引用:
原帖由 PnPnL 於 2/3/2020 18:56 發表

e d都吾係新事物,邊會吾知
知同去玩係兩回事

其實同我點玩音響冇關係,係"有人"吾想up件架生用很邊姐
我不是講咗畀樓主聽嗎???係你自己無溫書,又話無可能,唔知又話唔去玩,知就唔會話無可能無風扇啦,仲死撐。

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

熱賣及精選
引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-3-2 08:01 PM 發表

我不是講咗畀樓主聽嗎???係你自己無溫書,又話無可能,唔知又話唔去玩,知就唔會話無可能無風扇啦,仲死撐。
其實我冇就"有人"用吾用風扇落任何comment或某人伸過頭過來up"某人"用電腦玩音響有吾妥,吾知你邊隻c眼見到或聼到呢?

建議你6番上去溫一溫書

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-3-2 06:31 PM 發表

咪係,有D人未見過就話無可能,香港/大陸其實很多人都這樣玩緊影音。
無風線只為不想風扇的EMI/噪音在音場背景出現
不過機箱大細同外型真係同價錢掛鈎。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chaolininin 於 1-3-2020 20:00 發表

我咪噏咗無風扇用途囉,打機一定唔得。
樓主應想知的是無風扇電腦好唔好得過有風扇
唔係架,純水冷都係冇fan, 不過要桶水同pump

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-3-3 11:24 AM 發表

水冷都吾係新野,不過細箱用吾著,要玩外置又多舊魚...

不過佢玩音響電腦吾"知"咯

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-3-3 11:24 AM 發表

水冷冇風扇...如果分身機或水塔冇風扇你估仲散到熱?

引用:
原帖由 alee001 於 3-3-2020 14:02 發表

水冷冇風扇...如果分身機或水塔冇風扇你估仲散到熱?
散到,睇下幾大缸水

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-3-3 02:13 PM 發表

散到,睇下幾大缸水
幾大水缸有乜用...暖水可降溫?

引用:
原帖由 alee001 於 3-3-2020 14:21 發表

幾大水缸有乜用...暖水可降溫?
行室外U形管囉

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-3-3 02:51 PM 發表

行室外U形管囉
( ̄ー ̄;

引用:
原帖由 alee001 於 3-3-2020 14:56 發表

( ̄ー ̄;
冇fan之嘛,冇話唔比其他方法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Morningsky 於 2020-3-2 12:36 PM 發表

我有一部機用來做home theatre pc依家就正正係行緊100%靜音,包括無風扇牛同無風扇cpu,因為底板係連u的(ASRock j4105 itx),睇戲同文書工作绝對冇問題
C兄,想請詳叫冇風扇牛,吾該你

引用:
原帖由 yyingyying 於 2020-3-3 03:11 PM 發表

C兄,想請詳叫冇風扇牛,吾該你
你網上搜尋一下 "fanless psu" 就知了
普通牛因為AC轉DC效能較低所以有部分轉左做熱能,需要加一把風扇散熱,而冇風扇牛因效率高所以唔駛用風扇而達至100%靜音,但用料相對$$$

引用:
原帖由 Morningsky 於 2020-3-3 03:56 PM 發表

你網上搜尋一下 "fanless psu" 就知了
普通牛因為AC轉DC效能較低所以有部分轉左做熱能,需要加一把風扇散熱,而冇風扇牛因效率高所以唔駛用風扇而達至100%靜音,但用料相對$$$ ...

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]