• 瀏覽: 5,579
  • 回覆: 97
引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-3-2 09:39 AM 發表

"有人"夜深strike back啦!
又可以繼續吹水呀!
有人臨門扯開話題,又話未諗定買乜喎!玩電腦買手表五花八門,大家都係電硬VIP級別 member呢空泛廢話同小朋友講可以的。
  好像玩Rolex有金表鋼表,金鋼表,粉紅金,運動款休閒款,咁你自己落門市慢慢揀喇,啲護航員都未知人家要求就出來又話大又話細又話玩音響,仲有個話機箱防銹功能好,人哋當你傻仔點鳩你都未知。

熱賣及精選
引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-3-2 10:13 AM 發表

有人臨門扯開話題,又話未諗定買乜喎!玩電腦買手表五花八門,大家都係電硬VIP級別 member呢空泛廢話同小朋友講可以的。
  好像玩Rolex有金表鋼表,金鋼表,粉紅金,運動款休閒款,咁你自己落門市慢慢揀喇,啲護航員都未知人家要求就出來又話大又話細又話玩音響,仲有個話機箱防銹功能好,人哋當你傻仔點鳩你都未知。 ...
...hehe...自己未試過用電腦做主導接駁音響玩到出神入化,不過可能佢想說"有人"入局卦

音響都有玩下,不過吾會用電腦做主導,只用NAS做media,用stereo AMP聽歌,用另一部7.1 AMP睇下movie

開條題目問下野都要比人串,
唔鐘意咪唔好答囉, 而家踩到你條尾咩?

我有一部機用來做home theatre pc依家就正正係行緊100%靜音,包括無風扇牛同無風扇cpu,因為底板係連u的(ASRock j4105 itx),睇戲同文書工作绝對冇問題

引用:
原帖由 Morningsky 於 2020-3-2 12:36 PM 發表

我有一部機用來做home theatre pc依家就正正係行緊100%靜音,包括無風扇牛同無風扇cpu,因為底板係連u的(ASRock j4105 itx),睇戲同文書工作绝對冇問題
可以講下係咩機殼嗎?

HiFi機箱係用道管連接CPU/GPU同鋁片機箱所以唔駛風扇散熱,一般全鋁機箱同膠機箱一樣都須要風扇否則焗死機...

引用:
原帖由 finfin 於 2020-3-2 01:19 PM 發表

可以講下係咩機殼嗎?
係聯力的HTPC機箱,呢一隻
https://www.techpowerup.com/65185/lian-li-launches-new-muse-htpc-cases-c36-and-c37

引用:
原帖由 Morningsky 於 2020-3-2 03:31 PM 發表

係聯力的HTPC機箱,呢一隻
https://www.techpowerup.com/65185/lian-li-launches-new-muse-htpc-cases-c36-and-c37
黃金唔多覺有呢個款,
不過外型唔夠靚仔。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-3-1 08:52 AM 發表

淘寶早兩年買,唔便平,以前約2000,現在貴了很多
https://tianjingsm.tmall.com/category-1306211649.htm?spm=a1z10.1-b.0.0.2d1f3123T0Lhj2&search=y&catName=Streacom%A3%A8%CB%BC%EE%A3%BF%CD%A3%A9 ...
好似唔錯!又夠靚仔,價錢再諗諗。

回覆 引用 TOP

我而家用緊呢部,
但就有風扇的,
http://www.origenae.co.kr/en/htpc_s8.htm

新砌的呢部如何?不過都係有風扇,細少少,又有imon display。

http://www.origenae.co.kr/en/htpc_m10.htm

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PnPnL 於 2/3/2020 10:34 發表

...hehe...自己未試過用電腦做主導接駁音響玩到出神入化,不過可能佢想說"有人"入局卦

音響都有玩下,不過吾會用電腦做主導,只用NAS做media,用stereo AMP聽歌,用另一部7.1 AMP睇下movie ...
大把人用電腦玩 CAS,只是你自己唔知,去音響網參考下,好聲軟件有HQ player,JPlay, JRiver,還有調校電腦—軟件。還有人用2013/2016 server來玩。

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

引用:
原帖由 PnPnL 於 2/3/2020 09:35 發表

你又吾係"有人",佢吾中意up乜用途,你估佢打機跟住向e個方向up米又係一廂情願姐

個caption有comon sense(齋用heat sink或透過機箱散熱)都知冇可能啦,大家都係玩下吹水姐 ...
現時已經貼哂相出來你都話無可能。你都可以話無可能做server。

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 finfin 於 2/3/2020 12:26 發表

開條題目問下野都要比人串,
唔鐘意咪唔好答囉, 而家踩到你條尾咩?
咪係,有D人未見過就話無可能,香港/大陸其實很多人都這樣玩緊影音。
無風線只為不想風扇的EMI/噪音在音場背景出現

引用:
原帖由 finfin 於 2020-3-2 06:00 PM 發表

黃金唔多覺有呢個款,
不過外型唔夠靚仔。
呢款係差唔多十年前買的,係樣衰D但用料十足

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-3-2 06:26 PM 發表

大把人用電腦玩 CAS,只是你自己唔知,去音響網參考下,好聲軟件有HQ player,JPlay, JRiver,還有調校電腦—軟件。還有人用2013/2016 server來玩。
e d都吾係新事物,邊會吾知
知同去玩係兩回事

其實同我點玩音響冇關係,係"有人"吾想up件架生用很邊姐

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]