• 瀏覽: 5,576
  • 回覆: 97
引用:
原帖由 finfin 於 1/3/2020 01:00 發表

你部機箱唔錯喎, 邊度買呀? 咩價錢?
淘寶早兩年買,唔便平,以前約2000,現在貴了很多
https://tianjingsm.tmall.com/category-1306211649.htm?spm=a1z10.1-b.0.0.2d1f3123T0Lhj2&search=y&catName=Streacom%A3%A8%CB%BC%EE%A3%BF%CD%A3%A9

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

熱賣及精選
引用:
原帖由 leungmanman 於 1/3/2020 08:02 發表

樓上好幾位都是電硬資深Member,呢啲遊花園空話,真係小嚟呢套喇。
你有無用過這種無風扇電腦先,用無用過便說遊花園??這種電腦是用來玩影音的。

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

我要買鋁質車身私家,大佬呀有Tesla,勞士萊斯,賓利,Audi 啲問題咁闊自己都唔知想要乜?要電動要超豪華係兩碼子金錢付出的,套用某人說法,百貨應百客你都要講明要什麼要求喇。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-3-1 08:54 AM 發表

你有無用過這種無風扇電腦先,用無用過便說遊花園??這種電腦是用來玩影音的。
玩咁細部,不如買Dell迷你廠機包Windows㖭。https://www.dell.com/zh-hk/work/shop/%E6%A1%8C%E4%B8%8A%E5%9E%8B%E9%9B%BB%E8%85%A6/dell-optiplex-7070-micro/spd/optiplex-7070-micro/opt7070mff-d17800shk

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-3-1 08:54 AM 發表

IN Win迷你鋁箱我自己都砌過好幾部,只得CPU fan一把

引用:
原帖由 leungmanman 於 1/3/2020 09:13 發表

IN Win迷你鋁箱我自己都砌過好幾部,只得CPU fan一把

人哋無風扇機箱是玩音響,就是因為風扇噪音干擾聲音。整個鋁箱是散熱器,仲有電源是用線性供電,不用開關電源。這種電腦一樣可以當普通文書用,這箱換底板代都唔使換。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-3-1 09:52 AM 發表

人哋無風扇機箱是玩音響,就是因為風扇噪音干擾聲音。整個鋁箱是散熱器,仲有電源是用線性供電,不用開關電源。這種電腦一樣可以當普通文書用,這箱換底板代都唔使換。 ...
呢啲咪要當事人說明自己什麼要求,要玩遊戲上網同人世界大戰又係另一種配搭,淨係加一張RTX 2080ti成個架構尺寸火牛已經不一樣的。

引用:

點解吾係樓主兜,變左係你?
但樓主好似冇正面回應...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-3-1 10:12 AM 發表

呢啲咪要當事人說明自己什麼要求,要玩遊戲上網同人世界大戰又係另一種配搭,淨係加一張RTX 2080ti成個架構尺寸火牛已經不一樣的。
其實當事人只係up過無扇細機箱,又冇up用途,有mood米同佢吹兩野,認真就輸了...

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-3-1 10:37 AM 發表

其實當事人只係up過無扇細機箱,又冇up用途,有mood米同佢吹兩野,認真就輸了...
星期日返正得閒咪上來吹下水囉,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-3-1 10:37 AM 發表

你嗰兩位老友護航員潛埋水㖭

引用:
原帖由 PnPnL 於 1/3/2020 10:37 發表

我咪噏咗無風扇用途囉,打機一定唔得。
樓主應想知的是無風扇電腦好唔好得過有風扇

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-3-1 08:02 AM 發表

樓上好幾位都是電硬資深Member,呢啲遊花園空話,真係小嚟呢套喇。
你到底想表達啲咩?
我而家搵緊適合機箱, 任何資料我都覺得有用都會睇,
你到底對我呢個POST有咩唔滿意?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chaolininin 於 2020-3-1 08:00 PM 發表

我咪噏咗無風扇用途囉,打機一定唔得。
樓主應想知的是無風扇電腦好唔好得過有風扇
你又吾係"有人",佢吾中意up乜用途,你估佢打機跟住向e個方向up米又係一廂情願姐

個caption有comon sense(齋用heat sink或透過機箱散熱)都知冇可能啦,大家都係玩下吹水姐

引用:
原帖由 leungmanman 於 2020-3-1 07:27 PM 發表

你嗰兩位老友護航員潛埋水㖭
"有人"夜深strike back啦!
又可以繼續吹水呀!

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]