• 瀏覽: 1,244
  • 回覆: 24
  • 追帖: 1

著一秒即熄 係咪通常都死u/壞底版

熱賣及精選
引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-2-24 09:39 PM 發表

粒u果cooling fan點解吾裝番上粒u度先試?

回覆 引用 TOP

熱停左?

你之前都系錦試??

わたしはバカです

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-2-24 09:49 PM 發表

熱停左?
mb仲識熱停即係mb保護機制運作正常

引用:
原帖由 PnPnL 於 2020-2-24 10:05 PM 發表

mb仲識熱停即係mb保護機制運作正常
有沒有機會系CPU壞,溫度應該系CPU內部溫度??
不是地板控制?
不過如果CPU壞左,假設樓主個情況同之前有上散熱器一樣
會不會CPU的過熱無法控制地板,或者地板已經壞到無法因CPU溫度自動關機??
另外CPU無上散熱會不會不是即刻關
因為應該第一次不是立即,有加熱時間,但關了後第二次開應該完全開不著(完全不會有反應,一秒都不會著),因為CPU溫度高過個過熱溫度,等一陣先可以開得返

====
更正 頭先打錯字

わたしはバカです
引用:
原帖由 skywalker167 於 2020-2-24 10:13 PM 發表

有沒有機會系CUP壞,溫度應該系CUP內部溫度??
不是地板控制?
不過如果CUP壞左,假設樓主個情況同之前有上散熱器一樣
會不會CUP的過熱無法控制地板,或者地板已經壞到無法因CUP溫度自動關機??
另外CUP無上散熱會不會不是即刻關
因為應該第一次不是立即,有加熱時間,但關了後第二次看應該完全開不著(完全不會有反應,一秒都不會著),因為CUP溫度高過個過熱溫度,等一陣先可以 ...
吾洗回我喎,回樓主啦...
不過又CUP又地板,真係睇吾明...
我吾明吾緊要,希望樓主明啦!

回覆 引用 TOP

先裝回原裝heat sink和插埋8pin CPU Connector再試呀!

回覆 引用 TOP

heatsink 不可以唔裝架喎, 可以暫時唔落散熱膏,

撞Ram

回覆 引用 TOP

到底試乜?

回覆 引用 TOP

我用簿本墊住左
張圖插流左cpu電
依加又比我屎忽撞棍開到機 唔該晒各位

回覆 引用 TOP

安好cpu fan之後,呢set野一定冇散熱問題

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-2-24 09:39 PM 發表

10873177 10873178
地下過電了!

回覆 引用 TOP

原來磁磚都會過電??

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]