• 瀏覽: 2,287
  • 回覆: 21
  • 追帖: 1
我舊機i7 4770k
gigabyte 770display
h80i水冷
如果我想砌部新機 新底版 新機箱
ram 火牛 case 舊cpu 同display用唔用得翻?
因為我部腦死左
壞底版同火牛
原list i7 4770k
gigabyte 770 display
msi z87 gaming 版
8gb ram 1600
cooler master 650w 金牛
h80i水冷
其實我用到就算 睇下片同打lol
諗緊定係買塊舊版/火牛 睇下得唔得 ..

熱賣及精選
係香港無乜可能搵到新底板.

二手收一塊就得.

或者二手放左粒 4770K(約值八百到一千) 同 8GB DDR3 RAM(唔值錢), 買 i5 9400F + B365 底板 + DDR4 2666 8GB X 2.
大約補千五六蚊差價左右.

想換底版 有咩夾到i7 4770k? 最好平

砌機保留cpu同display card
換地板 機箱火牛ram
呢個idea好新,第一次聽
搵零件想買一手信得過 都系去返黃金底褲
Intel 舊cpu極之保值 吾似amd 2年跌到三分一都無
你都系聽上面意見賣左粒cpu

正正常常砌

わたしはバカです

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 19/2/2020 23:30 發表

想換底版 有咩夾到i7 4770k? 最好平
市面好難買到你粒4代i7 4770k既新底版、U 依加出10代Ram都DDR4了

回覆 引用 TOP

4代U 無新底板咧

有都係超低階H81 之流, 配合唔到你需要既K 系列U

襯粒U 及配件仲值少少錢, 拿拿聲放哂的話砌過部算罷啦

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-2-19 09:17 PM 發表

我舊機i7 4770k
gigabyte 770display
h80i水冷
如果我想砌部新機 新底版 新機箱
ram 火牛 case 舊cpu 同display用唔用得翻?
因為我部腦死左
壞底版同火牛
原list i7 4770k
gigabyte 770 display
msi z87 gaming 版
8gb ram 1600
cooler master 650w 金牛
h80i水 ...
其實你要求打下lol或看片,你應該不用超頻,我想樓主應該沒有超頻,換一塊h81 底板再加隻ssd,一千元樓下就可玩多1,2年

盛衰交替,物極必反,歷史沒有不倒臺之政權
引用:
原帖由 朱投炳 於 2020-2-20 09:05 AM 發表

4代U 無新底板咧

邊度有得放粒u?  其實我只係想平咁整返部腦 我嘅意思係話 配過塊底版同火牛 咁樣經濟啲 定係砌過部再用返舊cpu同display好

引用:
原帖由 blackkh 於 2020-2-20 10:56 AM 發表

其實你要求打下lol或看片,你應該不用超頻,我想樓主應該沒有超頻,換一塊h81 底板再加隻ssd,一千元樓下就可玩多1,2年
我唔洗超頻啊 我之前買粒超頻u 都係貪佢耐用小小

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-2-20 12:49 PM 發表

我唔洗超頻啊 我之前買粒超頻u 都係貪佢耐用小小
你要肯定是壞底板才換,你用電腦要求不是太高

盛衰交替,物極必反,歷史沒有不倒臺之政權
引用:
原帖由 blackkh 於 2020-2-20 12:54 PM 發表

你要肯定是壞底板才換,你用電腦要求不是太高
本身部好耐無用過
跟住開機開唔到
我朋友試用佢隻火牛試下
都係一樣boot唔起
底版燈只著一著 所以認為我底版死左

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-2-20 02:59 PM 發表

本身部好耐無用過
跟住開機開唔到
我朋友試用佢隻火牛試下
都係一樣boot唔起
底版燈只著一著 所以認為我底版死左
簡單3件事
1.重插RAM
2.RESET BIOST
3.換牛試

回覆 引用 TOP

全部都試過晒 我朋友話見到入面有水印
建議我全部換過晒佢 留返display同hdd ssd 水冷算

引用:
原帖由 朱投炳 於 2020-2-20 09:05 AM 發表

4代U 無新底板咧

最大問題係我都唔知 粒u 有冇壞

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Chunwai0907 於 2020-2-20 12:48 PM 發表

邊度有得放粒u?  其實我只係想平咁整返部腦 我嘅意思係話 配過塊底版同火牛 咁樣經濟啲 定係砌過部再用返舊cpu同display好
去新高登買二手底板, 帶埋粒U 去試, 同佢講試到粒U得先買板

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]