• 瀏覽: 1,299
  • 回覆: 10
小弟唔多識電腦
想搵部主要為Iphone備份既電腦
間中睇下片
想要有4TB

熱賣及精選
一定買廠機架啦,多多都要比!

わたしはバカです
引用:
原帖由 skywalker167 於 2020-2-12 08:02 PM 發表

一定買廠機架啦,多多都要比!
比出面砌機好?

引用:
原帖由 MTNG 於 2020-2-12 08:03 PM 發表

比出面砌機好?
你去錯地方問
因為你吾識
就算有人比list你 你去黃金底褲買 都會中伏
而且你都一定要有售後保養,如果你自己砌 壞左出到去又被電腦鋪ark 廠機有保養方便好多
而且砌機一定會貴過廠機 windows license成千蚊 舊機windows不能裝在第部機 D人砌機吾計windows就同廠機差不多價錢
實際你一定要買windows license所以砌機已經好大機會最小貴1000

わたしはバカです
引用:
原帖由 skywalker167 於 2020-2-12 08:10 PM 發表

你去錯地方問
因為你吾識
就算有人比list你 你去黃金底褲買 都會中伏
而且你都一定要有售後保養,如果你自己砌 壞左出到去又被電腦鋪ark 廠機有保養方便好多
而且砌機一定會貴過廠機 windows license成千蚊 舊機windows不能裝在第部機 D人砌機吾計windows就同廠機差不多價錢
實際你一定要買windows license所以砌機已經好大機會最小貴1000 ...
明白哂 唔該師兄
如果廠機 邊個廠會比較好?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 MTNG 於 2020-2-12 07:50 PM 發表

小弟唔多識電腦
想搵部主要為Iphone備份既電腦
間中睇下片
想要有4TB
買部iMac pro咪好囉,5k mon 又靚, 記得配 SSD!

引用:
原帖由 singsingbaby 於 2020-2-13 12:14 PM 發表

買部iMac pro咪好囉,5k mon 又靚, 記得配 SSD!
多謝師兄意見
我睇下先 因為想用返電視做mon

回覆 引用 TOP

用平價廠機就得啦你的要求, 但一定要轉SSD, 貴一點都要用SSD

引用:
原帖由 股市係我提款機 於 2020-2-13 12:18 PM 發表

用平價廠機就得啦你的要求, 但一定要轉SSD, 貴一點都要用SSD
我上佢地D網睇 無得加大容量既?

引用:
原帖由 MTNG 於 2020-2-13 03:25 PM 發表

我上佢地D網睇 無得加大容量既?
咁就買本來有SSD 的機, 但一定貴一些

回覆 引用 TOP

雖然廠機好方便, 但真係有4TB 既廠機唔易搵.

iCloud 2TB $78 一個月唔考慮下?
或者, 直駁外置硬碟backup
https://www.youtube.com/watch?v=e4otJLIlZ7s

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]