• 瀏覽: 5,480
  • 回覆: 33
  • 追帖: 1
聽同事講佢個仔三千幾蚊買咗部打機
話平靚正
搞到自己又想買
大家有冇介紹

熱賣及精選
引用:
原帖由 前來花色羔羊 於 2020-1-15 10:30 PM 發表

聽同事講佢個仔三千幾蚊買咗部打機
話平靚正
搞到自己又想買
大家有冇介紹
叫同事幫你執多一部米得咯

回覆 引用 TOP

我淘了主機板,好用

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬寒笨拙的路人 於 2020-1-16 02:25 PM 發表

现在低价格电脑真的不好,品牌又贵还有隐藏费用,去实体店都是坐地起价,不懂得人容易被坑,只能找找懂IT 的朋友帮你选购,前台要给点好处,但不排除有的朋友从你这么拿回扣,总之现在处处是套路,明明3千的到你手就成了4千或者更多 ...
...真係吾知你up乜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 冬寒笨拙的路人 於 2020-1-16 02:25 PM 發表

现在低价格电脑真的不好,品牌又贵还有隐藏费用,去实体店都是坐地起价,不懂得人容易被坑,只能找找懂IT 的朋友帮你选购,前台要给点好处,但不排除有的朋友从你这么拿回扣,总之现在处处是套路,明明3千的到你手就成了4千或者更多 ...
香港人梗係去黃金買INTEL或AMD
唔通去華強路買乜撚野龍蕊咩

回覆 引用 TOP

機無留意,但Mon就平好多,例如27" 4K  HDR10bit RADEON FreeSync ,聯想、Asus、LG都係二千幾。
香港買部2K都唔得。

引用:
原帖由 yeungph 於 2020-1-18 09:23 AM 發表

機無留意,但Mon就平好多,例如27" 4K  HDR10bit RADEON FreeSync ,聯想、Asus、LG都係二千幾。
香港買部2K都唔得。
買Mon 我都有諗過, 但真係有風險運輸途中損壞, 有D唔放心

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
我會去黃金底褲買
如果taobao可以買洋垃圾
不過要注意邊度搵地板
吾識野就乖乖地去用三四千買返部砌好的sandy bridge/ivy bridge xeon洋垃圾+1050ti+ssd

包你買完之後話爽
爽過你8-9年前買埋d sandy bridge celeron

わたしはバカです
引用:
原帖由 朱投炳 於 18-1-2020 10:43 發表

買Mon 我都有諗過, 但真係有風險運輸途中損壞, 有D唔放心
舊年見過有版友55“小米電視開箱文,順豐直送

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-1-18 03:31 PM 發表

舊年見過有版友55“小米電視開箱文,順豐直送
一早就知有人咁做
但都始終係擔心運輸途中出事
因為有乜事一係就硬食一係就要運番上去攪
隨時偷雞唔到食渣米

酒櫃我都買過兩次, 但相對無LCD TV 咁擔心, 因為電視撞大力少少就total 咁滯, 反而酒櫃頂多都係凹左

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖
引用:
原帖由 朱投炳 於 18-1-2020 15:40 發表

一早就知有人咁做
但都始終係擔心運輸途中出事
因為有乜事一係就硬食一係就要運番上去攪
隨時偷雞唔到食渣米
行貨就係間行幫你咩左呢個風險,所以比水貨貴係正常

引用:
原帖由 kingkong_hk 於 2020-1-18 03:42 PM 發表

行貨就係間行幫你咩左呢個風險,所以比水貨貴係正常
但淘淘貨如同行貨價錢差不多既話點解要冒險淘落黎仲要無保

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

大部份野淘佬唔夠amazon平, 就算計埋運費.
電子野入口大陸要打稅, 大陸造出口有得退稅, 如果鋪頭食水一樣的話, 點計都係外面買抵...
係散熱可以諗諗. (因為香港既散熱食水係比較勁)

仲有三千幾蚊係香港都砌到部打得下機既...

淘佬係間唔中有D 神卡神U
即係性能可以, 價錢超值既過時貨
比如話 vega56, 千二蚊人仔我都見過, 但係過一段時間價錢又正常返...

回覆 引用 TOP

如果平過HK 30%,順豐直達,可搏率90%…

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]