• 瀏覽: 1,667
  • 回覆: 34
小弟係電腦白痴,我朋友介紹我買呢部
https://support.hp.com/hk-zh/drivers/selfservice/hp-elitedesk-800-g1-tower-pc/5387466
呢d係咪包埋window?Office個d係咪要另外買?

附件

82886427_1335162230005954_1871003086894399488_n.jpg(92.99 KB)

2020-1-13 01:46 PM

熱賣及精選
引用:
原帖由 wakaka_lemon 於 2020-1-13 01:46 PM 發表

小弟係電腦白痴,我朋友介紹我買呢部
https://support.hp.com/hk-zh/drivers/selfservice/hp-elitedesk-800-g1-tower-pc/5387466
呢d係咪包埋window?Office個d係咪要另外買?
係!

回覆 引用 TOP

i5-4570? 呢部係不少於五年前既舊機,佢換左隻SSD就當新賣?

另外如果你既使用環境唔係長期有冷氣,個人不建議用HP因為佢用料太雞了
差不多config既聯想 or dell機好過佢九條街

回覆 引用 TOP

清舊貨

回覆 引用 TOP

師兄有無d建議?小弟完全唔識電腦

引用:
原帖由 wakaka_lemon 於 2020-1-13 04:24 PM 發表

師兄有無d建議?小弟完全唔識電腦
純文書應該用廠機,可以上廠機官網睇下,例如hp、Dell嗰啲,或者索性買部手提電腦再加隻ssd都可以應付到需要

回覆 引用 TOP

樓主不如講下幾多筆直先
廠機包WIN
砌唔包 依到都差成千銀 如果單純文書0打機 真係買廠好 CP 比較高

回覆 引用 TOP

around $4000
thanks~~~~~~~~~~~~~~

回覆 引用 TOP

Dell or Lenovo better??

引用:
原帖由 wakaka_lemon 於 2020-1-13 05:05 PM 發表

Lenovo ThinkCentre is better

Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely

Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig.

人才有用不好用,

奴才好用没有用.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wakaka_lemon 於 2020-1-13 05:05 PM 發表

[url=Price.com]Price.com[/url]

Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely

Never attempt to teach a pig to sing. It wastes your time and annoys the pig.

人才有用不好用,

奴才好用没有用.

回覆 引用 TOP

廠機唔建議亂睇price dot com 既舊料

好多時放得係上面既己經係過哂氣既型號

應該直接上各大牌子官網睇左先

再去電腦舖或電器連鎖店睇有無實物

另外, *真*文書用途既電腦, 唔建議買枱機咧, 直接買Notebook 就好。

小心 閃親
得閒飲兩杯
唔該介紹d好野食黎吖

回覆 引用 TOP

如果日日開機heavy use既話就算你係做純文件一部notebook都好難捱到超過三年,一年半載已經會殘破不椹,去新高登撿部二手tower廠機都會比佢更耐用

其實用砌機同價位用料可以比廠機更好,而且互換性高容易自行改造
比如呢部
https://shoponjc.com/compsetdetails.php?catid=50&subcatid=165
你唔要個CD drive改8GB RAM加番個正版windows都會變成$4500左右

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]