• 瀏覽: 1,398
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
做咗少少research
有冇D要改進嘅位
可唔可以俾D意見我🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
跟番樓主個LIST
火牛如果 日後唔係升級2060/5700 以上其實550W 80P 金已經夠 萬一樓主都想650W 最好用TT/AN
底板因為9代最好用365 360要升BIOS 但係唔係需要用到大板姐因為 M 板平4百 如果依個價我會用ASUS
1660 S 已經出左 同TI 差5% 效能 其實用1660 S 已經足夠 如果2.6K 不如用最平版本既2060
硬碟 SSD 就算啦依家M.2 同SSD 差唔多但速度 至少差3~8倍
1 x Intel® Core Coffee Lake Refresh i5-9400F
價錢:$1,090

1 x ASUS TUF B365M-PLUS GAMING Micro-ATX
價錢:$665

2 x ADATA XPG GAMMIX D10 (1 x 8GB) DDR4 3000 Mhz C16
價錢:$598

1 x ADATA XPG SX6000 Lite 1TB PCIe Gen3x4 M.2 2280
價錢:$779

1 x ASUS TUF Gaming X3 GeForce GTX 1660 Super OC Edition 6GB GDDR6
價錢:$2,160

1 x Antec NeoEco Gold Series 550W 80Plus Gold Semi Modular
價錢:$599

1 x Antec Peformance Series P8 Tempered Glass ATX
價錢:$459

1 x $80 砌機服務,首30天免費上門收機檢查,五年免費自攜保養。
價錢:$80

總計: $6,430
以上供樓主+- 用 至少平你個個1K 但用料已經係同系中高

引用:
原帖由 卍萊恩卍 於 2019-12-1 10:32 PM 發表
跟番樓主個LIST
火牛如果 日後唔係升級2060/5700 以上其實550W 80P 金已經夠 萬一樓主都想650W 最好用TT/AN
底板因為9代最好用365 360要升BIOS 但係唔係需要用到大板姐因為 M 板平4百 如果依個價我會用ASUS
1660 S 已經出左 同TI 差5% 效能 其實用1660 S 已經足夠 如果2.6K 不如用最平版本既2060
硬碟 SSD 就算啦依家 ...
早排幫朋友腦場出張List,當顯卡update埋都未洗$6400喇。

一來Adata東西盡量要小接觸,B365底板2666Mhz Ram已經足夠,家庭用戶不太超頻買Kingston穩陣啲起碼金腳的鍍金差不多佢數一數二够金

引用:
原帖由 leungmanman 於 2019-12-2 10:51 AM 發表

早排幫朋友腦場出張List,當顯卡update埋都未洗$6400喇。
一來Adata東西盡量要小接觸,B365底板2666Mhz Ram已經足夠,家庭用戶不太超頻買Kingston穩陣啲起碼金腳的鍍金差不多佢數一數二够金 ...
但師兄我同你條list 扣顯示卡錢 差100左右, 主機板 用料已經差好多,ram 你係平啲,365 係上唔到3000 但行c16 波 

引用:
原帖由 卍萊恩卍 於 2019-12-2 12:33 PM 發表

但師兄我同你條list 扣顯示卡錢 差100左右, 主機板 用料已經差好多,ram 你係平啲,365 係上唔到3000 但行c16 波 
是初中同學的小量打機,要cd盤和2t HDD呢個你有沒有計算埋?
塊M-A和TUF都是爭$70 Ram咪用Kingston Fury HyperX Predator非RGB 2×8g 3200 c16都係$720啫。

回覆 引用 TOP

淨打機,不如買部Ipad pro開最高解像都超流暢!細細部又唔阻掟,又省電十倍,pc電腦已經未落

小心!回覆我的留言好易會有BB
PUBG 我會盡量用快RAM. 差好遠.
買 DDR4 3200 拉上 3600, 同 DDR4 2666 無得超相比, 等於你將顯卡由 1660Ti 升上 2060S
但就只係PUBG 同另外少數幾隻game 差距咁大. 一般都係差 5-10%.

不過要超RAM 變相焗住用Ryzen 5 3600 + B450
因為i5 9400F + Z390 太貴了.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 卍萊恩卍 於 2019-12-1 10:32 PM 發表
跟番樓主個LIST
硬碟 SSD 就算啦依家 ...
如果淨係轉gtx 1660ti (因為近排好似見佢平咗 around 2250)其他跟你 唔知得唔得🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️

引用:
原帖由 Milktea1 於 2019-12-3 06:59 PM 發表

如果淨係轉gtx 1660ti (因為近排好似見佢平咗 around 2250)其他跟你 唔知得唔得🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️🙇🏻‍♀️
都OK既,因為TI >S 重要貴小小 但樓主要睇下你TI 個個效能係唔係>S 先好 如果單風扇就算了
同時如果樓主 有日後升級 更推用AMD 至少下代AMD 都好似底板不變

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Milktea1 於 2019-12-3 06:59 PM 發表

多口都要講多次,可以的話勿要Adata的産品,既然听人講要什麼3200 3600Mhz咁你去G-Skill Trident Z RGB喇記得買埋C14的CL值Ram保證好超呀!

回覆 引用 TOP

RAM係唔需要超時脈,但你就算行2666最好要用CL16或以下,唔好貪平用CL19會配唔上張顯卡

引用:
原帖由 unknownkw 於 2019-12-4 06:42 PM 發表
RAM係唔需要超時脈,但你就算行2666最好要用CL16或以下,唔好貪平用CL19會配唔上張顯卡
同意 但依家2666 C16/17 好稀有 用3000/3200 佢用365 係超唔到但至少行C16 加上兩條都係6百又唔算貴 日後如果用貴板又可以用番

引用:
原帖由 卍萊恩卍 於 2019-12-4 06:55 PM 發表

同意 但依家2666 C16/17 好稀有 用3000/3200 佢用365 係超唔到但至少行C16 加上兩條都係6百又唔算貴 日後如果用貴板又可以用番
既然你和樓上師兄又嫌c19嫌呢嫌路,不如一步到位喇,G-Skill Trident Z RGB Ram 4×16g c16 3600Mhz(輕上4266無難度) Asus Maximus XI Code 配9900k保證進可攻退可守,

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]