• 瀏覽: 4,584
  • 回覆: 45
  • 追帖: 1
用途:一般文書,上網睇片,打下唔需要好高效能既game
需求:靜同防塵
唔該各位師兄

熱賣及精選
引用:
原帖由 thelasteva 於 2019-9-22 05:52 PM 發表

唔該各位師兄
忘記要埋window

回覆 引用 TOP

Intel 6 Cores 6 Threads Core i5-9400F Coffee Lake (2.9GHz,9M Cache,LGA 1151,14nm) CPU BOX 盒裝        HK$ 1090
gelid tranquillo v4 cpu cooler $260
ASUS 華碩 ROG STRIX B365-F GAMING B365,DDR-4,LGA 1151,Intel GbE Lan,USB3.1 Gen2 ATX M/B        HK$ 1155
Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M2A2666C16R DDR4 2666MHz 16GB Kit (2x8GB) 連紅色散熱片        HK$ 660
Plextor M9PeGN M.2 2280 512GB PX-512M9PeGN 3D TLC PCIe Gen 3 x4 NVMe SSD 固態硬碟        HK$ 510
GIGABYTE / 技嘉 GTX1660TI 6GB GDDR6 OC Edition 雙風扇顯示卡 (GV-N166TOC-6GD)        HK$ 2190
Thermaltake 650W Toughpower GF1 80 Plus Gold Full Modular 金牌認證全模組火牛 (PS-TPD-0650FNFAGx-1)        HK$ 650
ANTEC/安鈦克 P7 Silent with Solid Panel 黑色 USB3.0 ATX Tower Case (AN-CA-P7-SILENT)        HK$ 399
Microsoft Windows 10 Home 32/64bit 盒裝零售版 中文繁體版        $1100
                                                                                             total  $8014

引用:
原帖由 kathy_yoyo1128 於 2019-9-22 06:33 PM 發表

Intel 6 Cores 6 Threads Core i5-9400F Coffee Lake (2.9GHz,9M Cache,LGA 1151,14nm) CPU BOX 盒裝        HK$ 1090
gelid tranquillo v4 cpu cooler $260
ASUS 華碩 ROG STRIX B365-F GAMING B365,DDR-4,LGA 1151,I ...
謝謝幫忙🙏

回覆 引用 TOP

i5 9400F list

list 內有3把機箱風扇及1把 CPU 風扇

附件

i5 9400F.jpg(50.47 KB)

2019-9-22 09:03 PM

i5 9400F.jpg

點解仲推介牙膏廠cpu而唔推介A廠?

看不到內容的毒果link,就是假link,死link,一字不漏,搬字過紙就是違規,一定要檢舉,一定要檢舉,嚴打濫發帖。

引用:
原帖由 chaolininin 於 2019-9-22 09:44 PM 發表

點解仲推介牙膏廠cpu而唔推介A廠?
個人覺得,AMD drivers 仲要一段時間調整,
所以不推介俾新手。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 thelasteva 於 2019-9-22 05:52 PM 發表

唔該各位師兄
防塵 , 咁高科技?

狗會在我腳下,大細掌於手中
哪個再敢多說話,夷平狗會是誰
哪個可以稱霸,誰人戰績高過孤家
高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇
引用:
原帖由 VL1234 於 2019-9-22 09:03 PM 發表

i5 9400F list

list 內有3把機箱風扇及1把 CPU 風扇
Thank you師兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tailo88 於 2019-9-23 03:24 PM 發表

防塵 , 咁高科技?
乜冇架?我唔識呀
因房近馬路比較大塵,想睇下會唔會做到防塵好d,機內冇咁大塵😳

引用:
原帖由 thelasteva 於 2019-9-23 04:32 PM 發表

乜冇架?我唔識呀
因房近馬路比較大塵,想睇下會唔會做到防塵好d,機內冇咁大塵😳
你都話你屋企多塵, 咁點防?
電腦里面有風扇, 自然會有塵啦

如果你d要求唔高, 都唔使8000咁多

狗會在我腳下,大細掌於手中
哪個再敢多說話,夷平狗會是誰
哪個可以稱霸,誰人戰績高過孤家
高高在上 諸君看吧 朕之戰績美好如畫
登山踏霧 指天笑罵 捨我誰堪誇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 thelasteva 於 2019-9-23 04:32 PM 發表

乜冇架?我唔識呀
勤力D 洗隔塵網就得

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-9-23 05:46 PM 發表

勤力D 洗隔塵網就得
明白...thanks🤝

回覆 引用 TOP

呢只Antec Dp 301m箱三百多元防塵效果十分唔錯
https://youtu.be/6VNFdfMkq30

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]