• 瀏覽: 2,186
  • 回覆: 10
電腦開機後冇畫面,電腦同mon都著燈,但就冇畫面,試過拆了ram卡再插返冇用,最後用ps4試插mon冇問題可以玩到,請問會是什麼問題?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
可以好多可能性,

你咪RESET CMOS 先

引用:
原帖由 今天懷舊的水樽 於 2019-9-22 02:09 PM 發表

可以好多可能性,

你咪RESET CMOS 先
如果拎去整,有咩辦法自已拎返d資料/刪除電腦上密碼帳號文件先,始終拎去整有個人資料被人看不太方便。

引用:
原帖由 上水哥 於 2019-9-22 08:10 PM 發表

如果拎去整,有咩辦法自已拎返d資料/刪除電腦上密碼帳號文件先,始終拎去整有個人資料被人看不太方便。
叫舖頭即場拆走個hdd比你keep

引用:
原帖由 PnPnL 於 2019-9-22 08:13 PM 發表

叫舖頭即場拆走個hdd比你keep
拆了hdd後網上登入了的帳號就看不到?

引用:
原帖由 上水哥 於 2019-9-22 10:11 PM 發表

拆了hdd後網上登入了的帳號就看不到?
logon乜a/c先?
“看不到”乜呀?

回覆 引用 TOP

所有資料都會放係 harddisk 或SSD 度
(可能加埋 DVD drive 入面燒左隻碟無eject咁)

拆晒佢出黎人地無可能睇到

開機無畫面 clear CMOS 睇下得唔得先
要搵返本menu 拆開機箱, 斷電後搵電批short 正確既jumper 幾秒就得
但估計都係有硬件壞, 唔係唔會無啦啦出問題

引用:
原帖由 wilsonkf 於 2019-9-23 03:07 AM 發表

所有資料都會放係 harddisk 或SSD 度
(可能加埋 DVD drive 入面燒左隻碟無eject咁)

拆晒佢出黎人地無可能睇到

開機無畫面 clear CMOS 睇下得唔得先
要搵返本menu 拆開機箱, 斷電後搵電批short 正確既jumper 幾秒就得
但估計都係有硬件壞, 唔係唔會無啦啦出問題 ...
Tks師兄細心解答,今晚試一試先,謝謝

回覆 引用 TOP

你插左條mon線去底板到睇下有冇野睇先 記得唔好插display card

引用:
原帖由 ashin00 於 2019-9-23 03:16 PM 發表

你插左條mon線去底板到睇下有冇野睇先 記得唔好插display card
好,今晚試下先,再唔得拎去維修算,謝師兄解答。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]